Knutselen met Playmais

In huis wordt graag geknutseld. Aangezien de carnaval voor de deur staat wilde we hier graag iets mee doen. Even snel bij de Action kijken of ze nog wat leuks hebben. Een leuke pot playmais. Wat is dat en hoe werkt het? Voor €3,49 kun je het wel een keer uitproberen.Ik ken het niet dus inladen en meenemen om eens wat mee te gaan proberen.

playmais4

Na school hadden de kinderen meteen de pot met playmais zien staan. Youri wist me te vertellen dat het “kei leuk” is om mee te knutselen. Je hebt alleen een vochtig doekje nodig en dan kun je aan de slag. Na even wat brainstormen wilde Kyra graag een clown maken. Aangezien ik A-creatief ben heeft dat nogal wat voeten in de aarde. De echte uitdaging bleek de kleurtjes te zijn. Er zitten verschillende kleuren in een pot. Ik kwam er al vrij snel achter dat ik het met een pot niet zou halen. En dan wilden we in eerste instantie een mega clown om voor de raam maken. Dat gaat hem dus niet worden. Dan houden we het maar klein. Nog even snel terug naar de winkel om nog 2 extra potten te halen.

playmais1

Hoe werkt playmais?

Zoals ik al zei ben ik geen knutselheld. Als je dan zegt “we maken even een clown” schud ik dat niet zomaar uit mijn mouw. Dan maar op papier een clown tekenen. Zo hebben we tenminste een basis-idee. Het is ideaal dat je geen lijm nodig hebt om mee aan de slag te gaan. Je hoeft alleen de mais met het doekje een beetje vochtig te maken en dan plakt hij zo aan elkaar. Wel goed aandrukken, maar verder heb je niets nodig. Heerlijk knutselen zonder troep. Wij hebben een pot voor €3,49 gekocht bij de Action. Hierin zitten 350 stukjes magic pop (playmais). Je hebt dan een pot met gemengde kleurtjes.

Resultaat

Het resultaat mag er wezen. Uiteindelijk zijn de kinderen uren bezig geweest. Ze vonden het heerlijk om mee te werken. De clown die wij hebben gemaakt is erg stevig geworden. Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Mijn idee was dat het slap zou zijn en snel zou breken. Hier gaan we zeker vaker wat mee maken.

Maak jij wel eens iets met playmais?

Playmais2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *