Suikerscrubblokjes maken

Nog maar een paar dagen slapen en dan is het weer Moederdag. Een hele belangrijke dag waarop vooral jongere kinderen zitten te wachten. Op deze dag mag mama eens eventjes helemaal in het zonnetje gezet worden. De afgelopen week heb ik mijn dochter al verschillende keren sneaky door het huis zien wandelen met een gesloten tas. “Je moet even weg blijven want ik moet echt iets super heel erg belangrijks gaan verstoppen!” wist ze me nog even te vertellen. Voor alle papa`s die morgen nog tijd hebben om met de kids aan de slag te gaan: Hierbij een diy suikerscrubblokjes maken.

Wat heb je nodig?

  • Zeep ( 40 gram )
  • Kokosvet ( 20 gram )
  • Suiker (60 gram )
  • Kleurstof ( optioneel )
  • Malletje

Hoe maak je het?

Je hebt vast en zeker wel ergens een gastenzeepje in het badkamerkastje verstopt liggen. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je uiteraard ook in de supermarkt of bij de drogist een stuk lekker geurende zeep kopen.

De zeep rasp je in kleine stukjes. Het kokosvet voeg je hier aan toe. Bij de Action kun je kokosvet in een grote glazen pot kopen voor niet al te veel geld. Dit meng je door elkaar en smelt je au bain marie.

Eenmaal gesmolten voeg je de suiker toe. Dit meng je goed door elkaar. Voor een leuk effect kun je enkele druppels kleurstof toevoegen. Ik heb hiervoor cosmetische kleurstof gebruikt welke je online kunt kopen.

Nadat je alles goed door elkaar gemengd hebt, verdeel je het mengseltje over je mal. Je kunt dit een nachtje laten uitharden maar voor de ongeduldige persoontjes onder ons: 30 minuutjes in de vriezer is ook een optie. šŸ˜‰

De suikerscrubblokjes zijn nu goed hard en laten zich makkelijk uit het malletje drukken. Verpak het in een mooi zakje, tasje of doosje en mama heeft een hartstikke leuk en persoonlijk Moederdagcadeautje!

Fijne Moederdag!

2 antwoorden op “Suikerscrubblokjes maken”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *