10 keer Knutselen voor Sinterklaas

Nog maar een paar dagen te gaan en dan is het pakjesavond! De avond waar vele kinderen ( en stiekem toch ook volwassenen ) naar uitkijken. Welke cadeautjes liggen er op jou te wachten? Krijg je wat je zo graag wilde hebben? Spannend allemaal. Om je huis helemaal in Sinterklaassferen om te toveren voor pakjesavond kun je nog even lekker gaan knutselen voor Sinterklaas. Wij geven je een aantal leuke tips.

Een Sint maken

Mijn dochter Daelyn kwam vorige week thuis met deze zelf geknutselde Sinterklaas. Op school waren ze dus ook al druk bezig geweest. Ze is er erg trots op en hij heeft een mooi plekje op haar bureau gekregen. In feite is hij vrij eenvoudig te maken en leuk voor alle leeftijden.

Je neemt een lege, kartonnen doos. Bijvoorbeeld een lege cornflakes-doos of elke andere die je in huis hebt. Die beplak je met lichtroze/huidkleurig papier. De mijter maak je van rood papier en het kruis op de mijter van 2 strookjes goudkleurig papier. Onder de mijter heeft ze een wit randje gemaakt.

De baard is van watjes gemaakt en de mantel van rood crepe-papier. De ogen en neus heeft ze van papier gemaakt. Mocht je nu geen lege doos hebben, dan kun je de ze Sint bijvoorbeeld ook maken met een lege keukenrol of een Pringles chipsbus.

Nog 9 keer knutselen

Mocht je meer inspiratie nodig hebben voor andere knutseltips, dan kun je eens kijken op de websites van collegabloggers.

  • Bianca maakte een kommetje om kruidnootjes in te doen.
  • Judith ontwierp een Sinterklaasspel wat de kinderen zelf in elkaar kunnen zetten.
  • Maike ontwierp ook 2 leuke bordspellen voor Sinterklaas.
  • Linda maakte met haar dochter leuke suncatchers voor aan het raam.
  • Wat dacht je van deze toffe glas-in-lood-raampjes door de Mama`s met thee?
  • Fleur zette een recept online voor pepernotenklei.
  • Esmée maakte elf een pietje van klei.
  • Ceciel ging aan de slag met wc-rollen en knutselde daar Sint en Pietjes van.
  • En ook Marjon heeft een aantal hele leuke knutselwerkjes online staan.

Uitgeknutseld? Dan heeft Andrea nog een recept voor pepernoten en kun je hier morgen een blogje over taaitaaipoppen vinden. 😉

Knutsel jij graag met de kinderen rond de feestdagen?

6 antwoorden op “10 keer Knutselen voor Sinterklaas”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *