10 keer low budget kinderknutsels

Knutselen hoeft niet duur te zijn. Met de meest simpele en voor de hand liggende materialen kun je al hele leuke dingen maken. De zomervakantie is op veel plaatsen al begonnen en vrijdag krijgen ook de kinderen in het zuiden vakantie. Veel mensen gaan weg, maar ook veel mensen hebben besloten een staycation te houden. Op onze site kun je dan natuurlijk terecht voor allerlei tips voor een leuke vakantie. We trappen af met 10 keer low budget kinderknutsels

Fotolijstjes maken

Met de meest eenvoudige materialen die je thuis hebt liggen kun je leuke fotolijstjes maken. Wat dacht je van wc-rolletjes, ijsstokjes of playmais? In dit artikel kun je voorbeelden zien en ideetjes opdoen. Leuk voor de verjaardag van bijvoorbeeld opa of oma.

bloempotjes (3)

Bloempotjes

En mocht je dan toch bezig zijn, maak dan meteen een leuk bloempotje voor erbij. Bij het tuincentrum kun je voor weinig geld een klein plantje kopen. Of je kunt de kinderen natuurlijk hun eigen veldboeketje laten plukken. Hartstikke gezellig!

Gummy snoep maken

Oke, onze gummy cola fles liep niet helemaal zoals gepland, maar de smaak was goed. Wellicht kun je samen met de kinderen iets kleiners proberen te maken? ( En dan ons even laten weten of het gelukt is, natuurlijk! )

schoendoos-knutselen

Knutselen met een schoendoos

Schoendozen zijn ideaal knutselmateriaal. Bij de schoenwinkel in de buurt kun je vaak voor niks de dozen afhalen. Wij maakten er een autogarage mee, maar je kunt ook met de kinderen een kijkdoos maken.

Knutselen met boetseerklei

Boetseerklei kun je voor weinig geld bij de Action kopen. Het is hartstikke leuk voor de kinderen om hun eigen creatie te maken. Misschien kunnen ze een pennenbakje maken voor op hun bureau? Of juist een leuke raamhanger? Plezier genoeg voor een regenachtige middag.

schilderen-met-scheerschuim

Knutselen met scheerschuim

Waarschijnlijk hebben de meeste papa`s wel een bus scheerschuim op de badkamer staan. Leen deze dan eventjes om een hele coole scheerschuimtekening te maken voor als hij weer thuis komt van zijn werk. Vindt hij vast en zeker hartstikke leuk!

Bakje van strijkkralen

Nog een berg strijkkralen ergens onder in een kast liggen? Maak er dan een gezellig bakje van. Het enige wat je nodig hebt is een vuurvast ( oud ) bakje, een oven en wat geduld maar het resultaat is verbluffend en voor kinderen hartstikke leuk.

Lipgloss maken

Lipgloss maken is hartstikke leuk voor de kleine tuttebelletjes onder ons. Bij de Action kun je de meeste producten voor weinig geld kopen en binnen 5 minuutjes heb je de lipgloss klaar. ( Wel nog even een kwartiertje geduld hebben tijdens het opstijven )

DIY_klei_maken

Klei maken

Ook klei kun je vrij simpel maken met de nodige huis-tuin en keukenspulletjes. Een beetje glitter toevoegen voor een leuk effect en klaar zijn jullie. Een half uurtje tijd uittrekken voor het maken, zorgt voor uren plezier.

Bath Jelly`s maken

Ook dit is weer een hele leuke en simpele DIY voor kinderen. Met een beetje behulp van mama kunnen ze zelf Bath Jelly`s maken. Kleine badproducten die je ook onder de douche kunt gebruiken.

Heb jij nog leuke tips voor een budget DIY?

 

 

Eén antwoord op “10 keer low budget kinderknutsels”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *