10 low budgettips voor moederdag

Elke tweede zondag van mei is het moederdag. Een mooie dag speciaal om de mama`s in het zonnetje te zetten. Je kunt natuurlijk voor veel geld cadeau`s kopen, maar uit ervaring weet ik dat de mooiste cadeau`s de zelf gemaakte spulletjes zijn. De spulletjes waar liefde in zit. Ook voor weinig geld kunnen de kinderen de leukste en liefste cadeau`s maken. In dit artikel 10 low budgettips voor moederdag.

Knutselen

Kaarsen maken

Wellicht iets voor de oudere kinderen: kaarsen maken voor je moeder. Met behulp van wc-rolletjes kun je gemakkelijk kaarsen maken. Zet ze op een mooie schaal met gezellige gekleurde steentjes en je hebt een prachtig cadeau.

Bloempotjes

Als jouw kinderen ook druk bezig zijn geweest met de moestuintjes van de Albert Heijn, dan zullen ze nu langzaamaan te groot zijn geworden voor de kweekpotjes. Je kunt ze dan overpotten in een zelfgemaakt bloempotje of een klein plantje kopen bij het tuincentrum. Vaak heb je daar al een kleurig bloemetje voor nog geen €2.

Kaartjes maken

Wat natuurlijk niet mag ontbreken is een eigengemaakt kaartje. Zo kun je met kleurtjes aan de slag gaan, maar ook stickers, glitters of andere materialen kun je gebruiken.

Foamclay3

Foamclay

Met foamclay kun je vele kanten op. Zo kun je fotolijstjes versieren maar ook een eigen beeldje maken. Wat ook een leuk idee is, is een leuke (sleutel) hanger maken. Je kunt dan met een rietje een gaatje prikken in het werkje en er een touwtje aan rijgen.

Fotolijstjes maken

Fotolijstjes kun je op vele verschillende manieren maken. Vaak heb je bepaalde low budget spulletjes al in huis. Wat dacht je van een lijstje van ijsstokjes, playmais of wc-rolletjes?

Zelf servies maken

Wat is er nu mooier dan een moeder die elke morgen uit een mooie, zelfgeschilderde mok haar kopje koffie of thee kan drinken? Met deze porseleinstiften kun je de mooiste kunstwerken maken.

Verzorgingsproducten maken

Bath jelly`s

Bath jelly`s zijn erg eenvoudig en snel te maken. Je kunt allerlei verschillende vormen gebruiken en zo met mama`s favoriete douchegel een lief cadeau maken.

Lipgloss maken

Een kind kan de was doen. Bij de action kun je alle materialen kopen om zelf lipgloss te maken voor je moeder in haar favoriete kleur.

Moederdagcadeau

Eten

High Tea maken

Bij de Lidl zag ik leuke pakketten ( €1,99 ) staan waarmee je zelf een high tea kunt maken. Voor de kinderen natuurlijk hartstikke leuk om in de keuken te staan en voor mama een prachtige verrassing op tafel. Je kunt het natuurlijk aanvullen met sandwiches of andere lekkere hapjes zoals deze kleine appeltaartjes.

Gekleurde cupcakes maken

Met behulp van kleurstoffen kun je lekkere, gekleurde cupcakes maken. Roze, omdat je zo gek bent op je moeder of misschien heeft ze wel een andere lievelingskleur?

Heb jij nog leuke budgettips voor Moederdag?

 

4 antwoorden op “10 low budgettips voor moederdag”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *