10 leuke dierentuinen in Nederland

Dierentuinen staan bij elk gezin in de top 3 van favoriete uitjes vermoed ik zo. Niet voor niks blijven ze vernieuwen en uitbreiden. Dierentuinen zijn hartstikke leuk voor jong en oud, dus neem de kinderen en opa en oma mee en geniet van een gezellige dag. In dit artikel zetten we 10 leuke dierentuinen in Nederland voor je op een rijtje.

Zooparc Overloon

Bij Zooparc Overloon kun je op Expeditie Zooparc, een spannende speurtocht door het park. In 2015 is het Zooparc overgenomen door Libèma ( van oa de Beekse Bergen ) en dat is zeker terug te zien in het park. Het heeft een ware transformatie ondergaan en is absoluut de moeite waard om een keertje te bezoeken.

bootsafari-beekse-bergen

Beekse Bergen

De Beekse Bergen is een park wat al vele decennia bestaat. Ik weet nog dat ik dit park vroeger met mijn grootouders bezocht en het reuze-spannend vond omdat je verschillende safari`s kon maken door het park. Ook nu kun je nog gebruik maken van de boot, bus, auto of ga je lekker te voet door het park. Doordat er vele mogelijkheden zijn is dit park uitermate geschikt voor regenachtige dagen.

Kasteelpark Born

Kasteelpark Born is geen hele uitgebreide dierentuin, maar prima voor een dagje uit. De combinatie van een klein aantal dieren en een aantal leuke speelplekken voor kinderen zorgt voor een gezellig dagje uit waarbij iedereen zich vermaakt.

mondoverde3

Mondo Verde

Wederom geen hele uitgebreide dierentuin, maar Mondo Verde is wel een prima combinatie van dieren en spelen bij elkaar. Hier vind je onder andere tropische dieren ( reptielen, schildpadden, vogels ) als ook witte leeuwen. Verder waan jij je dankzij de Wereldtuinen in verschillende delen van de wereld.

Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark is mooi in de zomer en in de winter. Wij bezochten de dierentuin in de winter en toen was alles mooi, winters aangekleed. Ook in de zomer zal het een leuk park zijn om te bezoeken. Wil je even een time-out dan is er een leuke speelplek voor de kinderen. Hier zijn ook picknicktafels bij waar de ouders zich even kunnen gaan zitten.

Burgers Zoo

Burgers Zoo zal waarschijnlijk 1 van de bekendere dierentuinen zijn aangezien er een tv-serie omheen gemaakt is. Ook dit park is prima voor de zomer en de winter. Het park is opgedeeld in een aantal delen van de wereld waar de dieren daadwerkelijk vandaan komen, wat inhoudt dat het soms behoorlijk warm kan aanvoelen.

Burgers_zoo1

Artis

Artis hebben we helaas nog niet bezocht, maar wellicht dat het in de toekomst gaat gebeuren. Het ligt midden in Amsterdam en is de oudste dierentuin die in ons land te vinden is. ( 1838 ) Vreemd eigenlijk dat ik deze dan nog nooit bezocht heb. 😉

Gaia Park

In het verleden heb ik het Gaia Park ( in Kerkrade ) al eens bezocht met mijn gezin. Een artikel hierover staat helaas nog niet op de site, maar dat komt uiteraard wel nog. Het is een mooie dierentuin die helaas voor veel mensen niet om de hoek ligt. Toch zou ik je aanraden deze in de toekomst eens te bezoeken.

Wildlands

De allernieuwste aanwinst onder de Nederlandse Dierentuinen is natuurlijk Wildlands. Al veel over gehoord, maar nog niet bezocht. De planning is wel dat zoonlief samen met zijn oma deze dierentuin gaat bezoeken tijdens hun weekendje weg deze zomer. Ik ben dan ook erg benieuwd naar hun verhalen.

Diergaarde Blijdorp

Blijdorp is een dierentuin die midden in Rotterdam ligt en, net als Artis, behoort tot de oudere dierentuinen van het land. Deze dierentuin is van 1857 en begon ooit als vogeltuin. Inmiddels is de dierentuin uitgegroeid tot 1 van de grotere van Nederland en blijven ze vernieuwen.

Wat is jouw favoriete dierentuin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *