10 Tips bij het boeken van een vakantie

Het jaar 2016 is alweer even bezig en dat betekent dat de meeste onder ons aan het bedenken zijn waar ze naartoe op vakantie willen. Dit jaar was de keuze aan mij. Nou ga er maar aan staan en zoek maar iets uit. Maar waar hou je eigenlijk rekening mee met het boeken van een vakantie? Je wil natuurlijk wel dat iedereen de vakantie van zijn leven heeft. Hieronder deel ik 10 tips bij het boeken van een vakantie.

10 itps1

Omgeving: Wil je naar een stad? Naar een landelijk gebied? Een gebied met veel cultuur? Dat zijn wel even een paar punten om naar te kijken. Dit jaar zag ik zelf een hele leuke camping in Italie het leek me geweldig om naartoe te gaan. Na even goed bekijken bleek hij op een kleine afstand van de toren van Pisa te liggen. Heel leuk maar midden in een druk gebied? Voor mij een no-go.

Soort vakantie: Wil je gaan wandelen, zwemmen of juist op excursie en cultuur snuiven? En dan komt er ook nog eens bij of je een luxe vakantie of juist back to basic wilt gaan. Zelf hebben we in onze ogen de juiste middenweg gevonden. Wij maken gebruik van een chalet. Heerlijk de gezelligheid van een  camping zonder met de welbekende wc-rol over de straat te hoeven gaan.

10 tips

Extra kosten: Vooral als je naar warme landen gaat en je gaat in een chalet kun je er in de regel op rekenen dat de airco apart betaald dient te worden. Ook hebben diverse campings de kosten van een verplichte eindschoonmaak. Meestal gaat het niet om grote bedragen maar als je binnen een budget moet blijven is dit wel een punt om even goed naar te kijken.

Reisverzekering: Wij hebben een doorlopende reisverzekering. Mocht er iets mis gaan op vakantie is dat al erg genoeg. Zorg er daarom voor dat je goed verzekerd bent. Zo voorkom je dat je in het buitenland met de handen in het haar zit.

10 tips4

Faciliteiten: Is er voldoende te beleven? Wil je misschien gebruik maken van een sportschool? Zijn er voldoende sanitaire voorzieningen? Zijn er winkels? En is het ver lopen naar de stad/ strand? Kijk even goed of de gekozen plek aan je wensen voldoet.

Veiligheid: Helaas is het niet mogelijk om hier onderuit te komen. Dit jaar heb ik voor het eerst gekeken naar de veiligheid van een gebied. Het kan overal gebeuren maar sommige landen en plekken zijn extra gevoelig.

10 tips5

Weer: Vakantie is leuk maar ga niet naar Zweden in de hoop 2 weken 30 graden te hebben en niet naar Mexico in de risicomaanden met orkanen etc. Check dus van tevoren welk weer er gemiddeld is in de periode dat jij wil gaan.

Prijzen vergelijken: Surf eens over het internet. De door jou gekozen vakantie kan zomaar bij een andere aanbieder de nodige euro’s goedkoper zijn. De ene organisatie rekent wel een eindschoonmaak en de ander juist weer niet.

Vakantiebeoordelingen: Op internet zijn verschillende websites met beoordelingen van de door jou gekozen bestemming. Hier kun je al veel uithalen. Laat je alleen niet teveel beïnvloeden door die ene zeurkous voor wie het nooit goed genoeg is, maar kijk naar de punten die voor jou belangrijk zijn. Ga je bijvoorbeeld elke avond uit eten? Wat maakt het dan uit dat het gasstelletje in de caravan maar 2 pitjes heeft?

Hou rekening met het hele gezin: Mama wil graag shoppen, papa wil misschien naar dat ene museum terwijl de kinderen alleen maar in het zwembad willen hangen. Hou rekening met iedereen en maak dit bespreekbaar. Zo zorg je voor een ontspannen vakantie.

Welke tips heb jij nog voor een topvakantie?

10 tips3

Eén antwoord op “10 Tips bij het boeken van een vakantie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *