10 uittips voor de kerstvakantie

In de kerstvakantie zijn er voldoende mogelijkheden voor leuke uitjes. Het weer is nog niet echt winters, maar met de nodige aankleding op de locatie zelf kun je wel degelijk een winters gevoel krijgen. Wij zetten 10 uittips voor de kerstvakantie voor je op een rijtje.

Efteling

De efteling is in de winterperiode mooi versierd. Overal staan vuurkorven, er staan leuke kraampjes en het sprookjesbos is omgetoverd tot een prachtig winters tafereel. Niet alle attracties zijn in gebruik, maar dat mag de pret niet drukken.

Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum heeft ook aan de winter gedacht. Een leuke schaatsbaan is aanwezig voor wat winterpret. Erg leuk! Je kunt zelf je schaatsen meenemen of ze ter plaatse huren.

Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek is ook in de winterperiode geopend. Omdat het allemaal binnen is, is het geschikt voor elke maand van het jaar. Zomer of winter, zon of regen.

Toverland

Ook Toverland is in de winter open. Een gedeelte is overdekt en een gedeelte is buiten. Ook binnen kunnen de kinderen zich prima vermaken.

Kerstcircus

Op verschillende plekken in Nederland is een kerstcircus neergestreken in de buurt. Kijken naar acrobaten, clowns en danseressen. Een bijzondere beleving voor de kinderen.

Ijsbeeldenfestival

In Zwolle kun je terecht voor het ijsbeeldenfestival, een prachtige wereld gemaakt van ijs. De verwachting is dat er de komende weken 100.000 bezoekers komen en dat lijkt me nog best goed mogelijk. Het lijkt me erg leuk om dit festival te bezoeken, het is toch bijzonder om te zien hoe ze gigantische beelden van ijs gemaakt hebben.

Kerstmarkten

Je kunt vele kerstmarkten bezoeken in deze periode. De meest bekende is toch wel Kerststad Valkenburg. Zo heb je de grotten met allemaal kraampjes, maar kun je ook terecht in de grotten voor het kerstverhaal uitgebeeld met zandsculpturen. Erg indrukwekkend voor de kinderen.

Bioscoop

Ook in de kerstvakantie draaien leuke films in de bioscopen. Wat dacht je van The Good Dinosaur? Of van Snoopy? Ook de nieuwste films van Dummie de Mummy en Megamindy draaien in de bioscopen.

Binnenspeeltuin

De binnenspeeltuin doet het altijd goed bij kinderen. Het zorgt voor een gezellige ochtend/middag en de kinderen kunnen zich even lekker uitleven. Afgelopen week is Ballorig Roermond geopend, echt de moeite waard om een kijkje te gaan nemen.

Dierentuin

Ook in de winter kun je vele dierentuinen bezoeken. Burgers Zoo is voor een groot gedeelte overdekt dus mocht het echt slecht weer zijn dan kun je hier natuurlijk altijd terecht.

Heb jij nog leuke tips voor de kerstvakantie?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *