3 keer de leukste badspeeltjes

Mijn oudste kinderen zijn echte waterratten. Ik was dan ook niet echt verbaasd toen bleek dat onze dreumes ook gek is op water. Hij gaat graag in bad en speelt en spettert er vrolijk op los. In dit artikel deel ik 3 keer de leukste badspeeltjes met je.

Badeendjes

Het is wat lastig om deze badeendjes in de wintermaanden te krijgen. Ik ben vlak na zijn geboorte ( eind oktober ) op zoek gegaan naar deze eendjes maar ze waren helaas nergens verkrijgbaar. Overal kreeg ik te horen: “Straks in de zomer vind je ze overal.” Uiteindelijk vond ik ze bij het Kruidvat in een rekje. En inderdaad: In de zomermaanden kom je ze overal tegen.

Badboekje

Badboekjes zijn hartstikke leuk om mee te spelen. Je kunt wat bladeren, Nijntje is een herkenbaar figuurtje en als ouders zijnde kun je vertellen wat er te zien is op de plaatjes. Dit badboekje is speciaal. Het heet Nijntje tovert kleuren en dat zorgt natuurlijk voor verwondering bij de dreumes.

Zodra het boekje in aanraking komt met water veranderen de lichtere kleuren van de illustraties in donkere kleuren. Het begint al met de druppels op de voorkant. Ze lijken wit maar veranderen in onder andere oranje en blauw. In het boekje gebeurt dit dus ook met vliegers, schelpen en de kleding van Nijntje. Erg leuk. Zelfs onze 8-jarige was onder de indruk. In de video laat ik je het boekje zien en zie je welke illustraties van kleur veranderen.

Lege bekertjes

Het meest eenvoudige speelgoed zijn natuurlijk lege bekertjes of lege flesjes. Deze kunnen eindelijk gevuld worden met water en weer leeggekiept worden. Het is ook heel handig om kinderen te laten wennen aan water wat over hun hoofd stroomt. Ik herinner me nog goed dat mijn kinderen in het begin schrokken zodra ze de straaltjes over hun hoofd voelden. Inmiddels is ook de jongste eraan gewend en kunnen we zonder problemen zijn haren uitspoelen.

Wat is het favoriete badspeeltje van jouw kinderen?

Wij hebben het Nijntje badboekje ter review opgestuurd gekregen.