Aardappelkoeken

Jaren geleden kochten we in Duitsland vrij geregeld Reibekuchen. Nu is het makkelijk om ze te kopen maar veel lekkerder en vooral goedkoper om ze zelf te maken. De meeste ingrediënten hebben we zelf al in huis. Als ze gekocht moeten worden dan kan dat behoorlijk low-budget. Hieronder kun je zien hoe je een lekkere en goedkope maaltijd maakt. Bij de kinderen zal het gegarandeerd in de smaak vallen. 

aardappelkoeken

Aardappelkoeken

Voor het maken van aardappelkoeken heb je niet veel ingrediënten nodig. Je hebt het volgende nodig voor 2 volwassenen en 2 kinderen:

  • 600 gram aardappelen
  • 1 of 2 uien
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • olie

Aardappelkoeken (1)

Je aardappelen schil en rasp je. Zelf hebben we een keukenmachine dus dat gaat lekker snel. Als de aardappelen te vochtig zijn kun je ze eventueel in een handdoek uitpersen. De uien kun je ook raspen. Heel fijn snijden is ook een optie zo krijg je namelijk iets meer bite. Meng de uien met de bloem en de eieren. Voeg nu de aardappelen met wat zout aan het uienmengsel toe. Nu kun je aan de slag met het bakken van de koeken. Doe een beetje olie in de pan en bak het mengsel in de vorm van kleine pannenkoekjes ongeveer 1 cm dik. Bak aan beide kanten goudbruin en je kunt aan tafel.

Aardappelkoeken (2)

Budget eten

Er zijn bepaalde gerechten die werkelijk bijna niets kosten. Voor het maken voor de aardappelkoeken moet je rekenen op ongeveer €1,25. Dit is de prijs voor 4 personen. Bloem kun je bij veel gerechten gebruiken dus zorg dat je een pakje in huis hebt. Om er een complete maaltijd van te maken kun je gewoon kijken wat er in de winkel in de reclame is. Op deze manier kun je op een goedkope manier iets lekkers op de tafel zetten. Inclusief het vlees (reclame) en de boontjes kwamen wij uit op een complete maaltijd voor  €1.25 p.p. Meteen een nieuw doel. Kijken of we p.p kunnen eten voor minder dan €0,75. Hierover binnenkort meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.