Aardappelpartjes uit de oven

Aardappelen zijn heerlijk en we koken er graag mee. Nu is het hier nooit echt een verassing. Iedere keer weer hetzelfde. Puree, gekookt of gewone krieltjes. Tijd om het eens over een andere boeg te gooien. Als ik in de winkels kijk liggen er verschillende soorten met aardappeltjes in de vriezers. Hier zag ik ook de partjes. Die wilde ik graag hebben maar dan wel zelf gemaakt. Zonde van de aardappelen die thuis liggen. Dus aan de slag. De kinderen vinden het altijd wel leuk om mee te helpen. Nu maar hopen dat ze het straks ook lusten.

aardappelpartjes

Ingrediënten

  • 6 aardappels
  • kruiden naar keuze
  • olijfolie
  • Spruitjes
  • Kibbeling
  • Inktvisringen

aardappelpartjes2

Bereiding

Eerst moeten de aardappelen goed schoongemaakt worden. De schil blijft er namelijk omheen zitten. De partjes snij ik zelf. Het is namelijk wel zo fijn als ze morgen weer beide met 10 vingers naar school gaan. De aardappels moeten eerst 5 tot 8 minuutjes gekookt worden. Daarna laten drogen en kunnen ze gemarineerd worden. Het marineren mogen de kinderen zelf doen. Het enige wat ze hebben gebruikt is olijfolie en kruiden naar keuze. In de kast staat nog een pot Italiaanse kruiden dus deze hebben de kinderen gepakt.

De oven hebben we op 200 graden voorverwarmd. Als de partjes zijn gemarineerd (eerst in de olie en daarna in de kruiden) gaan ze in een ovenschaal het midden van de oven in. Om verbranden tegen te gaan hebben we er aluminiumfolie overheen gelegd. Als ze 20 minuutjes in de oven hebben gestaan zijn ze klaar.

De spruitjes kunnen gewoon gaar gekookt worden. Zelf kook ik ze rond de 5 tot 8 minuten. Ze mogen best nog een lekkere bite hebben. De kibbeling en de inktvis komen van de viskraam en zijn eigenlijk al klaar om te eten. Ze hoeven alleen nog opgewarmd te worden in de pan.

aardappelpartjes4

Beoordeling

Godzijdank vonden de kinderen het heerlijk en hadden ze snel hun bordjes leeg. Weer een nieuw gerecht erbij op het lijstje. De volgende keer ga ik weer eens andere kruiden gebruiken. De Italiaanse kruiden had ik gekozen omdat deze net iets milder zijn.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.