Barbie vroeger en nu

Wie had haar vroeger niet in de speelgoedkist liggen? Barbie is al sinds 1959 in ons midden. Door de jaren heen is er in het leven van Barbie wel wat veranderd. Onlangs was in het nieuws dat Barbie een make-over gaat krijgen. In haar wereld zal een ware evolutie gaan plaatsvinden. De Barbie zoals wij haar allemaal  kennen zal plaats gaan maken voor een Barbie die meer van deze tijd is. Door de jaren heen waren er al veranderingen met de nationaliteiten binnen Barbie maar nu komt er meer. Wat gaat veranderen tussen de Barbie vroeger en nu?

Barbie 1

Metamorfose van Barbie

Op de achtergrond is al een paar jaar te volgen dat Barbie niet meer in de huidige maatschappij past. Ze is te perfect en dit zou kunnen leiden tot een laag zelfbeeld bij kinderen. Barbie heeft benen waar een model jaloers op is en een taille om door een ringetje te halen. Om ooit op Barbie te kunnen lijken zou altijd een droom blijven. Tot nu. Barbie lijkt meer op ons allemaal dan ooit tevoren. Ze zal 4 lichaamstypes krijgen, 7 huidskleuren, 22 verschillende kleuren ogen en 24 kapsels. Zo kan ieder meisje een Barbie vinden die het meeste bij haar past en op haar lijkt.

Barbie2

Kritiek op Barbie

Zelf heb ik nooit moeite gehad met het uiterlijk van Barbie. Ze was voor mij altijd een mooie pop met heel erg veel leuke en mooie spulletjes. Wel snap ik dat we ons zorgen moeten maken om het zelfbeeld wat kinderen door de maatschappij krijgen. Te dik, te dun, te lang en te kort ga maar door. Lossen we dat op door een nieuwe pop? Mij lijkt het van niet. Een beetje meer respect voor elkaar doet wonderen. De basis hiervoor ligt bij onszelf.  Wel vind ik het goed dat Mattel hiermee aan de slag is gegaan om met de tijd mee te gaan. Kinderen worden zo spelenderwijs bijgebracht dat je niet perfect hoeft te zijn. Het is fijn om te zien dat er nu voor iedereen een passende pop te krijgen is. Wanneer de pop daadwerkelijk in Nederland te verkrijgen zal zijn is nog niet duidelijk.

Wat vind jij van het nieuwe uiterlijk van Barbie?

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.