Beados

Strijkkralen zijn bij veel kinderen erg geliefd. Hier bij ons is dat niet anders. Helaas moet ik bekennen dat het strijken ervan vaak lang wordt uitgesteld. Puur en alleen omdat ik het een ellende vind om het te strijken. Altijd weer kralen wat niet willen hechten. Daarnaast gaan de werkjes ook nog eens vrij snel stuk. Tenminste dat is mijn ervaring. Hieronder lees je over de Beados, een andere manier van kralenwerkjes maken die we al een tijdje wilden proberen. Beados knutselen 2 (2)

Beados

Online kwam ik de Beados tegen. In tegenstelling tot de strijkkralen bestaan de beados niet uit cilinders maar uit rondjes. Ook hoef je deze niet te strijken. Voor het gemak heb ik gekozen voor de set waarbij een kralenpen zit inbegrepen. Het leuke aan deze set is dat hij uitgerust is met voetjes om je werkjes rechtop te kunnen inzetten of met een zuignapje zodat je het aan het raam kunt plakken. Het is zelfs mogelijk om tashangers te maken.

Beados knutselen 2 (3)

De beados zijn eenvoudig om mee te werken. Voor Youri (9) is het prettiger om met de pen te werken dan voor Kyra (5). Zij besloot gewoon met de handen aan het werk te gaan. Onder het kralenplankje bevestig je een voorbeeld. Deze is door het plankje goed te zien en zo is het voor kinderen makkelijk het figuur perfect na te maken. Met behulp van een kleine sprayflacon maak je het werkje af. Slechts 6 keer sprayen, nog even 20 minuten wachten en het is klaar.

Door de reactie met het water plakken de kralen aan elkaar. Op deze manier krijg een mooi, stevig en toch flexibel werkje. De kinderen hebben er erg veel plezier aan beleefd. Heerlijk knutselen met kralen op de 2.0 manier. Ze kunnen helemaal zelfstandig aan de slag. Met deze verpakking hebben de kinderen toch wel een figuur of 6 kunnen maken. Dit had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Het leken relatief weinig kralen te zijn.

Beados knutselen 2 (4)

Over een paar maanden is Kyra jarig en ik ben er serieus over aan het denken om haar de ontwerpstudio voor de verjaardag te halen. Hiermee kan ze de droogtijd halveren. Tevens heeft ze dan ook ruimte om haar kralen op te bergen. De 500 glitterbeads zal ze ook helemaal leuk vinden.

De set waarmee wij hebben gewerkt hebben we voor €16.99 gekocht bij bol.com. Waarschijnlijk zijn de Beados ook in de betere speelgoedwinkels te krijgen.

Ben jij al bekend met de Beados?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.