Beauty and the Beast

Sinds kort draait Beauty and the Beast in de Nederlandse bioscopen. Ik denk dat iedereen van mijn leeftijd de Disney tekenfilm uit 1991 wel gezien heeft. Stiekem is het dan ook best leuk om meisjes-mama te zijn en samen met je dochter ongegeneerd de tekenfilms van vroeger te kijken. Vaak krijg ik dan toch echt een glimlach op mijn gezicht. Nu de live-action remake in de bioscoop draait, wilde ik die graag zien.

Het verhaal

Het verhaal blijft natuurlijk hetzelfde. De egoïstische prins wordt vervloekt en verandert in een afschuwelijk beest. Ook de bedienden in zijn kasteel veranderen van uiterlijk. Zo heb je een kandelaar, een klok, een theepot en een theekopje, maar ook een voetenbankje, piano en kast die echt kunnen praten, bewegen en gevoelens hebben. De betovering kan verbroken worden als de prins van iemand gaat houden en die persoon ook van de prins houdt. En met het uiterlijk van een bloeddorstig beest is dat natuurlijk net even wat lastiger.

De film

Actrice Emma Watson is al bekend met dergelijke fantasie-films. Ze heeft immers jarenlang Hermelien gespeeld in de beroemde Harry Potter reeks. Hoewel ik dacht dat het lastig zou zijn om haar in een andere rol te zien is niks minder waar. Ze is een prachtige Belle en speelt haar rol overtuigend.

Wat ik vooral heerlijk vind aan deze film is de muziek. Ik had een film verwacht, maar het is een musical die me kippenvel bezorgt. De liedjes zijn herkenbaar, zeker als je vroeger de tekenfilm al eens hebt gezien. De Engelse versie van “Kom erbij” ( Be Our Guest )  kan niet ontbreken en dit is ook direct 1 van mijn favoriete stukjes uit de hele film. Wat een kleuren, wat een muziek, wat een stukje onvervalste Disney-magie knalt de bioscoop-zalen binnen. Ik zat werkelijk met een glimlach van oor tot oor naar het scherm te staren.

Voor kinderen?

De film is geschikt voor kinderen vanaf vanaf 12 jaar. Mijn dochter is 7 en was een beetje verontwaardigd dat ik deze film niet samen met haar ging bekijken. Nu ik hem zelf gezien heb, zou ik hem best met haar kijken, alleen niet in de bioscoop. Er zitten best wel wat schrikmomenten in voor een kind. Mocht ik hem thuis op dvd hebben, of zou hij uitgezonden worden op tv dan zou ik hem wel met haar kijken.

Heb jij deze film al gezien? ( Of ben je van plan hem te gaan bekijken? )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *