Bekende Nederlanders

De televisie was een van de weinige manieren om in contact te komen met de wereld die verder van je afstond. Door middel van het nieuws, films en programma werd je meegenomen in een andere wereld. Tegenwoordig is er meer de schift van de televisie naar het internet gekomen. Dit betekent dat ook onze visie op de bekende Nederlanders enigszins is veranderd.

Bekende Nederlanders van toen

Natuurlijk kijken we allemaal nog op tegen onze eigen jeugdhelden. En laten we eerlijk zijn, de meeste komen nog steeds op tv en liggen ook bij het jongere publiek goed in de markt. In mijn jeugd waren het voornamelijk Carlo en Irene die met Telekids wel echt de start van het weekend inluidde. Iedere zaterdag zaten we trouw voor de tv te kijken. Sterren van GTST kwamen langs (waar we helemaal weg van waren) en je kon kaartjes met handtekeningen winnen.  Op een gegeven moment ging vooral ik uit mijn plaat omdat Hobie Buchannon uit Baywatch langskwam. Waarschijnlijk hebben jullie geen idee meer wie dat is, maar ik had er wel 2 cd’s van. Die goede oude tijd.

Bekende Nederlanders van nu

De meeste jeugd heeft als kijkmedium waarschijnlijk voornamelijk oog voor Youtube, Netflix en Videoland. Hier in huis is het Youtube waar veel naar wordt gekeken. Waar vroeger echt een afstand leek te bestaan tussen jou en bekend Nederland is dat tegenwoordig wel wat anders. Tegenwoordig is de bekende Nederlander je buurmeisje of buurjongen. Die ene persoon die door middel van een filmpje een hele schare mensen achter zich heeft staan en de mensen aan zich bindt.

We kennen allemaal Enzo Knol, een eenvoudige jongen die door zijn vrolijke en positieve filmpjes 1,7 miljoen abonnees heeft op Youtube. Voeg daar een Dylan Haegens, Onnedi, Stuk tv, Ties en Kwartier Granzier aan toe en dan heb je wel een beetje een beeld van wat hier wordt gekeken. Voor de kinderen hier is het vooral fascinerend dat een deel van deze mensen op minder dan 15 minuutjes met de auto van ons afwonen.  Wist je dat deze groep mensen bij elkaar meer dan 2,5 miljard views heeft online?

Wie zijn de helden van jullie kinderen?

Dit is bij ons slechts een kleine greep van de Bekende Nederlanders waar de kinderen echt tegenop kijken. We proberen wel links en rechts wat aan te sturen aangezien het taalgebruik soms best wel heftig is. Hebben jullie kinderen nog mensen waar ze tegenop kijken? Of hebben jullie een leuk kijkadvies voor de kinderen van nu? Laat het ons weten in de reacties.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *