Bloempotjes

Bloempotjes kun je zelf met verschillende producten maken. Glazen potjes, een met plastic beklede schoenendoos, blikjes, noem maar op. Het meeste worden de terracotta potjes beschilderd en versierd. Duur is het niet maar het kan nog goedkoper. Hieronder laten wij jou zien voor welke manier wij hebben gekozen. Het blijkt maar weer eens dat je met “afval” een heel eind kunt komen.

moestuintjes

Ja ze groeien

De welbekende moestuintjes van de AH zijn inmiddels flink gegroeid. In tegenstelling tot vorig jaar toen wilde het bij ons in huis niet echt gaan groeien. Enkele zijn er klaar voor om te gaan verpotten. Hopelijk kunnen ze dan uitgroeien tot mooie groentes. We hebben de nodige bloempotten in de garage staan. Toch besluiten we eens wat anders dan anders te doen. Op het aanrecht staan nog een paar blikken (afval) van tijdens de gourmet. Even de boel schoonmaken en opzoek naar knutselspulletjes.

Bloempotjes maken

Onderin de knutselkist komen we de ijsstokjes weer tegen. Even een beetje goede lijm zoeken en dan is het meeste werk zo gedaan. Dan is het alleen nog maar plakken. Op een hele eenvoudige manier heb je zo van afval leuke bloempotjes. Natuurlijk kun je naar eigen wens kiezen voor een bloempotje met een naturel kleur. Je kunt ook kiezen voor leuke kleurtjes. Je bent dan wel even bezig als je de stokjes apart wil verven. Het resultaat is in zijn eenvoud wel heel erg leuk.

bloempotjes (3)

We gooien allemaal zoveel spullen weg waarmee we nog iets leuks kunnen maken. Knutselmaterialen kosten een bom duiten. Thuis kun je met de meest eenvoudige spullen iets leuks maken met of voor de kinderen. Natuurlijk is het ook heel erg leuk om voor Moederdag een eigen bloempotje te knutselen. Leuk plantje erin en klaar. Nu alleen kijken dat we de vaders zover krijgen om lekker met de kinderen aan de slag te gaan. Hier in huis zal het hem denk ik niet gaan worden.

Heb jij nog leuke budget knutseltips?

Binnenkort kun je lezen hoe we van keukenrollen en toiletrolletjes een heel kasteel gaan maken

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.