BloteVoetenPark

De lente is eindelijk weer in aantocht. Kunnen we weer heerlijk buiten leuke dingen gaan doen. Lekker een wandeling maken of heerlijk een stukje fietsen. Waarschijnlijk gaan jullie allemaal geregeld lekker naar de speeltuin. Maar hebben jullie wel al eens gehoord van het blotevoetenpark? Niet? Nou ik tot een jaartje of 3 geleden ook niet. Maar dit is zo leuk dat ik het graag met jullie deel.

Wat is het Blotevoetenpark?

Enkele jaren geleden vertelde onze overbuurman over het blotevoetenpad in Brunssum. Het zou erg leuk zijn voor kinderen. Daarbij zou het ook lekker zijn om een paar kilometer op blotevoeten te lopen. Het  geeft je voeten allemaal verschillende natuurlijke prikkels in een verzorgde omgeving. Het is avontuurlijk, uitdagend en gezond. Over een route van een paar kilometer door een bos zijn allemaal hindernissen aangelegd. Er zijn verschillende parcoursen met dennenappels, kiezels, mos, grachten en een waar modderbad.

blotevoetenpad

Blotevoetenpaden en kinderen

Voor kinderen is het een erg leuke ervaring. Heerlijk de schoenen uit en genieten van de prikkels. Bij ieder obstakel is er de mogelijkheid om er langs af te lopen. Het is wel een must om oude kleren aan te trekken. De kinderen kunnen namelijk lekker vies worden. Ze hoeven dan ook niet voorzichtig te zijn met de kleding. Op de route liggen ook de nodige leuke obstakels voor kinderen. Zo is er een doolhof, een spiraal en een ware hindernisbaan. Kinderen kunnen zich hier uren vermaken en genieten van alles wat de natuur te bieden heeft.

blotevoetenpad (2)

En daar gaan we weer

Sinds 2013 komen we ieder jaar minimaal een keer naar het BloteVoetenPark. Het is een van de plaatsen waarvan Kyra zeker 3x per week vraagt of we er weer eens heen kunnen gaan. Weer of geen weer. Als de zon maar al een klein beetje schijnt wil ze er weer naartoe. Door heel Nederland zijn er op verschillende plaatsen Blote voetenpaden te vinden. Het is dan ook zeer zeker de moeite waard om eens een keertje te bezoeken en te genieten van de natuur en de sensatie in de voeten.

Ben jij wel eens in een Blote Voeten Park geweest?

blotevoetenpad (1)

2 antwoorden op “BloteVoetenPark”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *