Bubble Tennis

In de meivakantie kregen wij het spel Bubble Tennis van Ses opgestuurd. Het weer was helaas niet helemaal geweldig, dus dit spel verdween even in de kast. Afgelopen weken ging de temperatuur gelukkig weer wat omhoog. Wat zeg ik: het werd zelfs stralend en lekker warm weer. Tijd om te gaan Bubble Tennissen!

Hoe werkt het?

Je koopt het complete pakket Bubble Tennis van Ses. In de doos zit een fles zeepsop, een plastic bakje, een toetertje en een tennisbatje. Het lijkt een beetje op zo`n pingpongbatje. Met het toetertje blaas je de bellen.

Het blazen van de bellen ging in eerste instantie niet heel geweldig. De meesten knapten vrijwel direct kapot. Na het lezen van de gebruiksaanwijzing ( ja, wij doen dat soort dingen achteraf ) bleek dat de bellen te groot waren. Je moet kleinere belletjes blazen met een doorsnede van maximaal 9 centimeter. Nadat we dit dus deden ging het prima.

De bellen bleven mooi heel en alleen dat zorgde al voor heel wat pret. Het waaide wel een beetje dus het was wat lastig om de bel te ‘vangen’ met het tennisbatje. Dochterlief sloeg alle bellen direct kapot. Tijd voor mama om wat te oefenen. Wellicht ging het iets beter als er minder hard geslagen werd tegen de bellen. Maar helaas. Ook ik kreeg het niet voor elkaar om te tennissen met zo`n zeepbel.

Wat vonden wij ervan?

Het idee is erg leuk, maar ik vroeg me af of het in de praktijk echt goed werkte. Dochterlief en ik hebben met verschillende formaten zeepbel geprobeerd te tennissen, maar ons lukte het niet. Al zorgde het rennen achter de bellen aan voor hilarische taferelen.

Zoonlief had iets meer geduld en probeerde het een hele tijd achter elkaar. Hem lukte het uiteindelijk wel om met de bellen te tennissen. Hij had een vrij klein belletje geblazen en sloeg er heel zachtjes tegen. Het is dus een kwestie van even doorkrijgen wat het juiste formaat bel is en hoe hard je er tegen moet slaan.

Hebben jouw kinderen ook altijd zo veel plezier met bellen?

Wij hebben Bubble Tennis opgestuurd gekregen ter review

2 antwoorden op “Bubble Tennis”

  1. Wat is dit leuk! Mijn dochter van bijna drie wilt ook alleen maar bellenblazen. Ze vergeet dan dat ze het potje in handen heeft en schudt dit dan ook regelmatig per ongeluk om haha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *