Budget kinderfeestje

Eens per jaar is een ontzettend spannende dag voor je kindje. Dan mag hij/zij de verjaardag vieren met natuurlijk een echt kinderfeestje. Maar wat als je eigenlijk niet zo heel veel geld hebt voor een kinderfeestje? Wat moet je dan tegen je kindje zeggen? Dat er gewoon een kinderfeestje komt! Met onze tips voor een budget kinderfeestje gaat het vast lukken om een hartstikke leuke middag te organiseren!

Wat dacht je bijvoorbeeld van gipsbeeldjes versieren? Vaak kun je voor een paar euro een setje kopen met een malletje en wat gips. Een andere optie is om even rond te vragen wie er nog mallen heeft en er niks mee doet. Of misschien kun je ze lenen van een buurtgenoot?

Anderhalf jaar geleden hadden wij erg weinig geld om een kinderfeestje te organiseren en konden we leuke mallen van Tinkerbell gratis afhalen bij iemand thuis. Bij de bouwmarkt kocht ik voor nog geen €2 anderhalve kilo gipspoeder en heb ik zelf een aantal beeldjes gemaakt. Bij de Action kocht ik nog glitterverf en kwastjes en de meisjes hadden een geweldige middag.

gips

De taart zou je zelf kunnen maken, of je maakt een aantal cupcakes die je decoreert. Later op de middag hebben dochterlief en haar vriendinnen nog de Tinkerbell film gekeken en pizza`s gemaakt voor het avondeten. Voor weinig geld hadden de meisjes toch een hele leuke en gezellige middag.

Overige tips

Speurtocht : het verhaal kun je aanpassen aan het thema. Zo had zoonlief een politiefeestje en moesten de jongens verkleed als politie agent op zoek naar de boeven die hun avondeten ( pannenkoeken ) hadden gestolen.

Tijdens het zombie-feestje waren ze zombiejagers en moesten ze onderweg opdrachten doen. Denk hierbij aan het mummificeren van je teamgenoot ( inpakken met wc-papier ) Aan het einde van deze tocht stond een doos met een ‘enge’ film ( scooby-doo ) en een zak chips, snoepjes en drinken voor een gezellige avond.

Knutselen kan op allerlei manieren. Naast de gipsbeeldjes kun je ook kiezen om een leuk schilderij te maken, koekjes te bakken of chocolaatjes te maken.

Helaas zijn er ook in Nederland nog altijd gezinnen die geen financiële mogelijkheid hebben om de verjaardag van een kind te vieren. Hiervoor is stichting Jarige Job in het leven geroepen. Deze stichting zorgt ervoor dat mensen die het niet kunnen betalen een verjaardagsbox ontvangen. Hier zitten oa traktaties, cake-mix, versieringen en meer in om er toch voor te zorgen dat de verjaardag een succes wordt.

Heb jij nog tips voor een budget kinderfeestje?

 

 

Eén antwoord op “Budget kinderfeestje”

  1. Echt hele leuke tips! Dankjewel voor het delen!

    Ikzelf heb helaas ook veel krappe jaren achter de rug en dan weet je soms echt even niet wat je moet doen want je wilt zoveel voor die kleine doen!

    Ik heb het geluk gehad dat de Stichting Kinderen met Minder geholpen heeft, ze zijn nog erg nieuw geloof ik, maar ze hebben echt alles gedaan om die kleine een geweldige verjaardag te geven, ik ben ze echt zo dankbaar!

    En in combinatie met deze tips kunnen we er de komende jaren een dolle boel van maken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.