Cadeautje voor opa

Een tijdje geleden hadden we een feestje. De kinderen houden ervan om cadeautjes te geven. Nu was het plan om zelf een vlaai te gaan maken. Als dat geen leuk cadeautje voor opa is. Dus snel in de auto naar de winkel om de boodschapjes te halen.  Bepakt en bezakt met boodschappen waren we klaar om aan de slag te gaan.

Waar is dat feestje?

Mijn vader heeft de pensioengerechtigde leeftijd van 65 bereikt.  Tijd voor een feestje dus. De kinderen vonden het een raar idee dat er een buffet zou zijn zonder vlaai en taart. Ze besloten om de keuken in te duiken en een cadeautje voor opa te maken. Idee nummer 1 was een kwarktaart. De twijfel was enorm. Lust hij deze wel? Dan maar voor de veiligere keuze gaan. En wat is hij lekker geworden.

Cadeautje voor opa

De keuze was gevallen op aardbeienvlaai. Gezien de tijdsdruk en het feit dat mijn zoon het cadeautje alleen wilde maken, hebben we gekozen voor een kant en klare bodem. De plannen werden besproken want waar moet je eerst mee beginnen?

Na het mixen en laten opstijven van de banketbakkersroom werden de aardbeien gewassen en gesneden. Vol aandacht werd de bodem ingesmeerd en de aardbeitjes met zorg op de bodem gelegd.   Met een beetje cassis en gelatineblaadjes is er een lekkere gelei gemaakt om over de vlaai te smeren. Op deze manier kunnen ze er iets langer van genieten.

Wauw en nom nom

Het resultaat is om van te watertanden. De vlaai ziet er goed gelukt uit en het kan niet anders dan dat hij lekker is. Volgende keer zouden we misschien alleen beter een harde bodem kunnen halen. Voor een eerste keer ben ik echt trots. Het is toch wel lief dat een 10-jarige de keuken induikt om een eigen en persoonlijk cadeautje voor opa te gaan maken. Als hij zich een keertje verveeld dan mag hij van mij weer de keuken in.

Duiken jouw kinderen wel eens de keuken in?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *