Dag dag kinderkamer, tijd voor een nieuw tijdperk

Voor de geboorte van zoonlief was mijn schoonzus zo lief om een ware Disney muur te schilderen. Inmiddels is de kamer overgenomen door mijn dochter en heeft zij er jaren plezier van gehad. Na 8 jaar was ik het een beetje moe en brak voor onze meid ook een nieuw tijdperk aan. Na een beetje met elkaar te hebben gebabbeld bleek dat ze graag een suikerspin roze kamer hebben. Dat kan geregeld worden. Dag dag kinderkamer, tijd voor een nieuw tijdperk.

Mama aan de slag!

De plannen voor het veranderen van mijn dochters kamer kwamen eigenlijk heel plotseling. De kinderen zouden een paar dagen met opa en oma naar ezelcamping in ’t Niet gaan en zo kwam ik op het idee om aan de slag te gaan. De verfgeur kon op die manier een paar dagen uit de kamer trekken. Dus in de auto naar de Gamma en een emmertje muurverf laten mengen. Ik geloof dat we hiervoor slechts €27,95 voor hebben betaald.

Natuurlijk moesten we de muur eerst grijs verven omdat er behoorlijk wat kleur opzat. Eenmaal in de bouwmarkt bedacht ik dat ik nog verf nodig had voor een oude kaptafel die nog in het huis van opa en oma stond. Het huis moest leeg en de kast zou dan verloren gaan. Meteen verf meenemen om hem op te knappen. De totaal prijs aan de kassa kwam hiermee op €51.94. Thuis hadden we nog een paar potten met lichte verf staan (creme).

Dag dag kinderkamer, tijd voor een nieuw tijdperk (3)

Budget make-over

Als je ooit hebt gedacht dat een complete make-over veel geld kost kan ik je uit de droom helpen. Na een paar uurtjes verven zag het er met de roze muur al heel anders uit. Dag dag kinderkamer en welkom meidenkamer. Een paar potten oude en nieuwe verf verder was de slaapkamer een wereld van verschil. Die maandagochtend was het eindelijk zover. De kinderen konden opgehaald worden op de camping. De ergste verfgeur was inmiddels weg en dochterlief stoof meteen naar boven. Op het moment dat de gangdeur openging kleurde de hele gang roze.

Dag dag kinderkamer, tijd voor een nieuw tijdperk (1)

De kinderen gingen uit hun dak. Ja ook mijn zoon vond de slaapkamer een top verbetering. Pas na wat uitleg zagen ze dat het ‘nieuwe kastje’ op haar kamer gewoon haar oude kastje was met een likje verf. De oude kast van opa en oma ziet er waanzinnig mooi uit. Ons heeft het slechts een kleine €50,00 gekost.

Ook de slaapkamer van je kinderen pimpen?Tegenwoordig zijn er heel veel facebook groepen waarin mensen gratis spullen aanbieden of vragen. Vraag daar gewoon eens voor een kastje, een restje verf of misschien wel een restje behangpapier. Op deze manier kun je vrijwel gratis je kamer kunt opknappen. Jouw oude spullen kunnen op deze manier een tweede leven krijgen. En wil je ze niet meer? Bied ze dan zelf aan om gratis af te halen.

Tips en Tricks

Andere tips om voor weinig geld een nieuwe look te maken:

  • Bij de Action kun je voor weinig geld leuke spulletjes kopen
  • Kijk eens op Marktplaats voor tweedehands meubeltjes. Voor weinig geld kun je leuke dingen aanschaffen.
  • Op Pinterest kun je hele leuke ideetjes opdoen om met gratis spullen iets leuks te maken. Denk aan autobanden, oude koffers, oude fotolijstjes e.d. Bij de Action kun je weer goedkoop ‘pimp’ materiaal vinden zoals touw, glittertjes, steentjes, verf en meer.

Wat zijn jouw budgettips voor het opknappen van een kamertje?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *