Dagje naar zee

Een paar weken geleden hadden we eindelijk een hele mooie, zachte en zonnige zondag. De kinderen hoefden de maandag erna niet naar school. Hier besloten we gebruik van te maken en een dagje naar zee te gaan. Heerlijk even uitwaaien en niet hoeven letten op de tijd.

Hoek Van Holland

Vanuit het verre zuiden waren we met de auto ruim 2 uur onderweg. Eenmaal aangekomen was het best druk op de parkeerplaats, toch hebben we niet lang hoeven zoeken naar een parkeerplaats. We waren blijkbaar niet de enige die besloten een dagje naar zee te gaan. We waren hier al enkele jaren niet geweest en waren dan ook verbaasd dat er huisjes op het strand stonden. Lijkt me heerlijk om hier ’s ochtends wakker te worden en meteen de zee te zien. Afijn, de reden dat wij naar Hoek van Holland zijn gegaan is omdat het hier altijd gezellig “druk” is. Geen stress met parkeren. Scheveningen zou waarschijnlijk een heel ander verhaal zijn geweest op zo’n mooie dag.

Heerlijk genieten

De temperatuur was ideaal voor de tijd van het jaar. Een zacht windje zorgde ervoor dat er geen snijdende kou was. Na een uur op het strand kwam ik zelf tot de conclusie dat ik me best wat minder warm had kunnen aankleden. Om de wandeling te onderbreken hadden we de vliegers meegenomen. Thuis hebben ze er eigenlijk nooit echt mee kunnen vliegeren. Het strand leent zich ervoor om ze beiden op te laten. Een heerlijk zacht windje en ruimte zonder bang te zijn dat hij ergens in een boom komt te hangen.

Ruim 4 uur later hadden we het eigenlijk wel weer gezien. De jaszakken waren gevuld met de gevonden schelpjes., en de benen waren toe aan pauze. Van al die buitenlucht en inspanning krijg je behoorlijk honger. Aan de parkeerplaats lag een klein eettentje/ frituur. De kinderen waren al snel uit de keuze en we konden dan ook al snel genieten van een ongezonde maar heerlijke maaltijd. Na een dagje aan zee mag dat ook best wel.

Ga jij ook wel eens met de kinderen naar het strand voor een lekkere wandeling?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *