Design Derby

Afgelopen schooljaar is Youri 2x met de klas naar het Cuypershuis geweest. De eerste keer zijn ze gaan mozaïeken. De kinderen hadden het er zo naar hun zin dat de school besloot nog een keer terug te gaan. Ze gingen naar de Design Derby in het Cuypershuis Roermond. Dit sloot mooi aan bij het thema wat ze op school hadden. Het was zelfs zo’n succes dat Youri graag een keertje met mij terug wilde.

Design Derby Cuypershuis (1)

 Design Derby Cuypershuis Roermond

Het weer is deze vakantie tot nu toe niet geweldig. De kinderen zitten wel een paar weken thuis en willen bezig blijven. Youri wilde dolgraag naar de Design Derby. Het weer werkt niet mee. Hierdoor is het juist een mooie dag voor het museum. Bij de Design Derby liggen boekjes met diverse opdrachtjes en vragen erin. Bij de kassa krijg je per persoon een muntje. Met dit muntje kun je stemmen op jouw uiteindelijke winnaar.

Op verschillende plaatsen vind je kaartjes bij vitrines. Hierop staan zowel op de voorkant als op de achterkant een afbeelding. Een afbeelding met een product ontworpen in België en de andere kant in Nederland. Op deze manier maak je een interessante tocht door een deel van het museum. Het enige wat je hoeft te doen is de gekleurde strepen te volgen op de vloer. Daar waar een vlaggetje op de grond staat vind je een kaartje voor in je boek. Op het einde van de Design Derby ga je kijken welk land het hoogste bij jou heeft gescoord en breng je hier je stem op uit.

Design Derby Cuypershuis (4)

Museum

Natuurlijk hadden de kinderen de vraag of we ook in de rest van het Cuypershuis konden gaan kijken. Natuurlijk kan dat maar eerst even een kleine pauze met een hapje en een drankje. Van een lieve dame aan het buffet kregen de kinderen 2 kaarten met plaatjes erop. Deze moesten ze in het museum gaan zoeken. Op deze manier hebben we ook het 2e deel van een tocht een leuke en leerzame tijd gehad. Het is fijn om te zien dat de musea investeren om de kinderen een leuke tijd te laten hebben. In mijn jeugd was een museum echt een verschrikking. De afgelopen jaren zijn we echter al de nodige keren naar een museum geweest. Wie had dat ooit gedacht? Ik niet in ieder geval.

Ga jij wel eens met de kinderen naar een museum?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *