Dit jaar is schrikkeljaar

Het is een bijzonder jaar dit jaar. Dit jaar is namelijk schrikkeljaar. Eens in de 4 jaar hebben we zomaar een dagje extra. Het jaar telt dan niet 365 dagen maar 366 dagen. In 2016 hebben we een extra dag en dat is 29 februari.

Hoe kan het eigenlijk dat we eens in de 4 jaar een extra dag hebben? Om een lang verhaal kort te maken: Een jaar bestaat normaal gesproken uit 365,2425 dagen. Een kwart dag extra dus. Vier keer een kwart is 1 hele en daarom is er dus eens in de 4 jaar een dag extra. Als we dat niet zouden doen zouden we uiteindelijk ook problemen krijgen met seizoenen die steeds vroeger vallen. Afijn. Meer informatie kun je oa hier vinden.

1 extra

En omdat februari dit jaar 1 extra dag heeft, leek het ons leuk om op onze website deze maand elke dag 1 extra blog te delen. Normaal gesproken kun je van maandag tot en met vrijdag om 7 uur in de ochtend een artikel terug vinden, nu in februari kun je van maandag tot en vrijdag om 7 uur in de ochtend en om 3 uur in de middag een artikel vinden. Artikelen zoals je ze van ons gewend bent. Over koken, bakken, knutselen, dagjes uit, speelgoed en veel meer artikelen over kinderen.

Carnaval

Deze week staat de middag in het teken van carnaval. Als rasechte Limburgers komen we daar natuurlijk niet onderuit.;-) Onze site kleurt dus een beetje rood geel en groen, de kleuren van carnaval. We delen een lekker recept, een gezellige DIY en leuke verkleedtips voor je kindjes. Maar ook als je geen carnaval viert ben je hier op de juiste plek. We hebben genoeg ideetjes voor je.

Wij hebben in elk geval zin in deze uitdaging om een maand lang 2 artikelen per dag te schrijven. Heb je nog leuke tips of idee├źn waar we over kunnen schrijven dan horen we dat graag!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *