DIY sneeuwbol maken voor kerst

Inmiddels heeft Sinterklaas de voeten op Nederlandse bodem gezet. Dat betekent dat de Kerstman op de Noordpool al is begonnen met het poetsen van de slee, en de elfjes bezig zijn met de cadeautjes en de neus van Rudolf glimt als nooit tevoren. Hoewel het leuk is om allemaal kerstspulletjes te kopen, nog leuker is het om ze zelf te maken. Helemaal als je er niet veel voor nodig hebt. Met een paar spulletjes kun je de leukste creaties maken. Na wat overleg zijn we eruit: Wij gaan een sneeuwbol maken. Misschien ook wel meer dan een.

Duur??

Je hebt niet veel nodig voor het maken van een leuke sneeuwbol/ schudbol. Waarschijnlijk heb je vast ergens een lege jampot of pot appelmoes staan. Misschien heb je op de zolder nog wat kleine decoratie liggen. Mocht dit niet zo zijn dan zijn er verschillende winkels die voor een klein bedrag kerstfiguurtjes verkopen die ook bruikbaar zijn.

diy-sneeuwbol-maken

 

Wat heb je allemaal nodig

  • een glazen pot
  • kerstfiguurtjes
  • kunstsneeuw of (grovere) glitters
  • Lijmpistool
  • eventueel glycerine

DIY sneeuwbol maken

Het leuke aan deze DIY is het maar het minimale aan tijd kost. Na een kleine 10 minuten heb je een onwijs leuke knutsel gemaakt. Met het lijmpistool (of andere stevige lijm) lijm je de uitgezochte figuurtjes in de deksel. Vervolgens vul je de pot met water en voeg je glitters toe. De glycerine zorgt ervoor dat de glitters iets langzamer naar beneden dwarrelen. Glycerine is verkrijgbaar bij de apotheek voor circa €3,00. Is de pot gevuld? Dan kan de deksel erop. Je kunt ervoor kiezen om de deksel ook vast te lijmen. Zelf heb ik hem alleen stevig vastgedraaid.

wij-gaan-een-sneeuwbol-maken

Zo makkelijk kan het zijn

Zelf ben ik niet zo heel erg verzot op knutselen. Kleinere en snelle knutsels kan ik wel erg waarderen. Zodra het teveel tijd in beslag gaat nemen ben ik er vrij snel klaar mee. Aangezien dit een eenvoudige knutsel is, is het geschikt om ook met de iets kleinere kinderen te maken. Het lijmpistool kan natuurlijk het beste door een volwassene gehanteerd worden. Inmiddels staan de schudbollen hier al een paar weken klaar. De lijm blijft goed plakken en ze zien er nog steeds even mooi uit. Alleen is er bij eentje om onbekende reden het water wat donkerder geworden. Zal iets met de kleur van de figuurtjes te maken hebben denk ik.

Heb jij nog tips voor leuke budget-knutsels?

 

4 gedachten over “DIY sneeuwbol maken voor kerst”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *