DIY voor Pasen

Het is april en dat betekent dat we weer een paar hele leuke DIY voor Pasen hebben gezocht en gemaakt. Met deze leuke en makkelijke knutselwerkjes kunnen jullie snel en eenvoudig aan de slag. Gemiddeld zijn de werkjes binnen 5 tot 10 minuten klaar. Even lekker samen aan de slag.

DIY voor Pasen

Knutselen is iets wat mijn dochter en ik graag doen. Ze vind het heerlijk om samen aan tafel te gaan freubelen. De knutselkratten komen van zolder en worden helemaal uitgespit om te kijken wat er allemaal inzit. Nu hebben wij een royale verzameling waar we mee aan de slag kunnen. Deze keer hebben we ook een keuken ingrediënt gebruikt. Deze DIY voor Pasen kosten bijna niets. Heerlijk lekker low-budget.

Paashaastasje

Hiervoor hebben we alleen kartonnen/ plastic bordjes nodig. Deze bordjes worden aan elkaar geniet en vormen zo de basis van het tasje. Op de foto’s zie je goed wat de bedoeling is. Onze dochter heeft met veel plezier dit tasje gemaakt en heeft  hem vol trots op school laten zien. Voor het gezicht hebben wij pompoms gebruikt. Natuurlijk kun je ook een gezicht verven, kleuren of met snippers plakken. Zij is er helemaal klaar voor om eitjes te gaan zoeken.

Pompoms

Met pompoms kun je allemaal leuke knutselwerkjes maken. Ze zijn echter ook leuk om mee te stempelen. Je kunt iedere willekeurige tekening opfleuren door met de pompoms te stempelen. Een kerstbal, sinterklaas, paashaas of paasei? Voor ieder feest en seizoen kun je zo iets leuks maken. Ideaal om met de iets kleinere kinderen aan de slag te gaan. Onze dochter van 6 vond het ook erg leuk om te doen.

Eierdopjes

Met klei besloten we eierdopjes te maken. Om eerlijk te zijn wisten we niet wat we wilde. Mijn dochter begon met een hardgekookt ei in de klei te duwen en zo ontstond het idee voor eierdopjes. Samen hebben we heerlijk zitten te kleien. Natuurlijk duurt wachten lang. Helaas hadden wij klei die lang moest uitharden. Na 24 uur wachten konden we dan eigenlijk gaan verven. Deze paasdagen kunnen wij genieten van onze eigen eierdopjes. Zonde dat ik er enkele dagen geleden een paar heb gekocht.

Aardappelanders

Deze manier van stempelen kent iedereen wel. We hebben een aardappel uitgezocht met een goede eivorm. Aangezien mijn dochter een beetje te klein is om met een aardappelmesje aan de slag te gaan heb ikzelf de inkepingen uitgesneden. Ze heeft hem een paar vrolijke kleurtjes gegeven om daarna heerlijk te kunnen stempelen.

Heb jij nog leuke knutseltips voor Pasen?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *