Doh Vinci fotolijstje

Af en toe een bezoekje aan een speelgoedwinkel levert leuke spullen op om mee aan de slag te gaan. De kinderen zijn hier gek op alles wat met kleien te maken heeft. De doos met playdoh loopt hier dan ook inmiddels over. Met Vaderdag in het achterhoofd heb ik een doosje met een Doh Vinci fotolijstje meegenomen. Het leek me leuk om hiermee een erg persoonlijk cadeau te maken voor hun vader.

Doh Vinci fotolijstje

Knutselen voor vaderdag

Papa is vandaag een dagje de deur uit en dat geeft ons de gelegenheid om met de Doh Vinci aan de slag te gaan. Lekker op ons gemak zonder het risico te lopen dat papa ineens binnen komt lopen. Op het moment dat deze blog verschijnt zal ik hem vriendelijk opleggen om hem vooral niet te lezen. Het moet natuurlijk wel een verassing blijven. De Doh Vinci fotolijst bevat een soort “klei pistool”, 2 kleuren klei en natuurlijk de fotolijst. Persoonlijk vond ik het jammer dat we maar met 2 kleuren konden werken dus hebben we meteen een doosje met 12 extra kleuren meegenomen. Het moet natuurlijk wel een beetje fleurig worden.

Doh Vinci fotolijstje (2)

Hoe werkt het?

De bedoeling is dat je de kleuren gebruikt die de patronen op de lijst hebben. We waren het er snel over eens dat we daar niet naar zouden kijken. Het begin was vooral voor Kyra erg lastig. Op het moment dat het patroon nog helemaal vol is zijn haar handjes met haar bijna 6 jaar iets te klein om voldoende kracht te kunnen zetten. Youri had er duidelijk geen moeite mee. Wel vonden ze het erg leuk om ermee te werken en waren ze erg blij met het resultaat. Zelf was ik er erg over te spreken dat het echt goed werkte en dat ze aan een voetje voor het lijstje hadden gedacht. De bloemetjes wat uit het lijstje worden gedrukt kun je ook versieren en vervolgens met een beetje klei vastplakken.

Doh Vinci fotolijstje (3)

Volgens de doos kun je met de Doh Vinci op allerlei materialen werken. Zo zou het op karton en hout moeten werken. Het volgende project gaat dan ook een houten low-budget fotolijstje worden. Hier was de Doh Vinci een succes. De prijs van deze fotolijst set ligt rond de €8,99. De potjes klei waren €12,99. Niet al te goedkoop maar dan heb je wel een heel erg leuk, origineel en persoonlijk Vaderdag cadeau. Bovendien kun je met deze klei meerdere dingen maken, het is niet na 1 werkje op.

Natuurlijk is de Doh Vinci niet alleen geschikt voor vaderdag. Ook voor verjaardagen en andere feestdagen kun je op deze manier een erg origineel en persoonlijk cadeautje geven.

Eén antwoord op “Doh Vinci fotolijstje”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.