Drielandenpunt in Vaals

Er zijn van die plaatsen in Nederland waar je gewoon een keer geweest moet zijn. Het drielandenpunt in Vaals is er een van. Vanuit ons thuis ligt het bijna om de hoek maar geweest was ik er nog niet. Inmiddels zijn we een paar jaar later en leek het me leuk om er een blog over te maken. Buiten het drielandenpunt is hier nog veel meer te doen en te zien.

Drielandenpunt Vaals1

Drielandenpunt

Het drielandenpunt is het punt waar Nederland, Belgie en Duitsland bij elkaar komen. Hier ligt tevens het hoogste punt van Nederland met 322 boven het NAP.  Hier is het wel even een kunst om met de drukte een goede foto te maken. In dit gebied liggen verschillende monumenten m.b.t de oorlog. Tegen een vergoeding kun je ook de Wilhelminatoren beklimmen. Je kunt dan met de lift of trap naar boven en genieten van het mooie uitzicht. Het kost een paar euro maar is wel de moeite waard. Op de verschillende terrasjes kun je genieten van een heerlijke maaltijd of een drankje. Het is dan natuurlijk wel lekker als het zonnetje een beetje schijnt.

Drielandenpunt Vaals2

Drielandenpunt voor de kinderen

Voor de kinderen is er genoeg te doen en te zien. Er liggen diverse speeltuintjes waar ze heerlijk kunnen spelen en de energie kwijt kunnen. Verder ligt er een heel groot labyrint. Om het labyrint te kunnen betreden vragen ze €4,00. Zelf zijn we hier helaas nog niet in geweest. Kyra was nog net wat te klein om ervan te kunnen genieten. En eerlijk gezegd vond ik het te duur. Na wat te hebben rondgekeken op internet zag ik dat het wel een behoorlijk labyrint is en heb ik er spijt van dat we er niet zijn ingegaan, Mocht het een warme zomerdag zijn dan is het voor de kinderen leuk om gebruik te maken van het vlinder en waterspeelplein. Hier zijn tientallen fonteinen waar de kinderen heerlijk doorheen kunnen rennen.

Drielandenpunt Vaals

Voor herhaling vatbaar?

Ondanks dat we er inmiddels 2x zijn geweest staat het drielandenpunt voor dit jaar weer op het lijstje. Met het verschil dat we wel gebruik gaan maken van het labyrint en het waterspeelplein. Je kunt er wel een paar uurtjes vertoeven. Heerlijk genieten van elkaar en een heerlijk drankje. De kinderen kunnen heerlijk spelen en papa en mama kunnen samen een beetje genieten op het terras.

Ben jij wel eens op het Drielandenpunt geweest?

Gegevens:

Drielandenpunt
Viergrenzenweg 97
6291 BM Vaals

Drielandenpunt Vaals 3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.