Een pony cadeau 2.0

Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen heeft onze zoon voor zijn 10e verjaardag een week lang een pony cadeau gekregen. Een week lang een pony betekent dan ook dat we een week lang dagelijks op de manege te vinden waren. Hoe dat is bevallen? En wat hij allemaal heeft gedaan? Dat vertel ik jullie met alle liefde. Hieronder kun je ons verslag lezen van een pony cadeau 2.0.

Een productief weekje

Maandagochtend stond onze zoon al om 8.00 in de startblokken om naar de manege te gaan. Samen met pony Gigi genieten van een weekje samen. De borstels, cap en het halster met touw lag al klaar in de auto. In de grote lijnen verliep iedere dag een beetje “hetzelfde” en toch anders. Dagelijks werd en ruim 2 uur geborsteld. Je gelooft natuurlijk wel dat ze er na een paar dagen heel anders uitzag. De laatste winterhaartjes waren eruit en ze kreeg een mooie glans over haar lichaam. Gelukkig vind ze een uitgebreide borstelbeurt niet erg.

Natuurlijk mocht er ook iedere dag gereden worden. Dit is 6 van de 7 dagen gebeurt. Even een kleine 2 uurtjes rijden. Doen wat hijzelf wilde en af en toe een klein dressuurproefje rijden. Ondanks het feit dat ikzelf telkens aan de kant zat te kijken ging de tijd behoorlijk snel. Dagelijks waren we toch wel een kleine 4,5 uur op de manege te vinden. Een dag heeft hij niet gereden. Wel heeft Gigi toen een dik uur aan het halster door de rijbak gelopen. Dit was ook wel iets waar onze zoon zich erg op verheugde. Even lekker een tijdje lopen door de rijbak.

De verantwoordelijkheid zat er goed in. Voor een paard moet goed gezorgd worden. Gigi ging deze week niet naar de wei dus was beweging wel belangrijk. Vandaar dat ik het zo mooi vond om te zien dat hij het echt als verantwoording voelde om ervoor te zorgen dat ze ook zonder te rijden haar beweging kreeg. Als je dan toch een pony cadeau krijgt moet je er ook goed voor zorgen.

Veel geleerd

Het rijden zelf beheerst onze zoon goed. Wel heeft hij veel om paarden heen geleerd. De poetsroutine heeft hij zich goed kunnen aanwennen. Welke borstels moet er eerst gebruikt worden en waarom? Ook hebben we ons (ik) een uurtje bezig gehouden met de verzorging van het tuig. Deze hebben we even lekker schoongemaakt en ingevet. Zoals ik al aangaf leren ze vooral veel op het gebied van verantwoordelijkheid. De manege verhuurt jou een week het paard en gaat ervan uit dat er goed voor wordt gezorgd en dat je er verantwoordelijk mee omgaat. Daarnaast was het natuurlijk een week die zich vooral in de buitenlucht afspeelde. Kleine 5 uur per dag lekker in de buitenlucht bezig zijn.

Een pony cadeau 2.0

De laatste dag was wel even een dingetje. Onze zoon was behoorlijk chagrijnig en snel op de tenen getrapt. Tja dat heb je als je onder een leuk avontuur een streep moet zetten. Oke het is niet het meest goedkope cadeau, maar wat ben ik blij dat we dit hebben gegeven. Samen een weekje iedere dag bezig zijn, Natuurlijk kunnen we dat thuis ook. Een passie delen en hiermee samen iets doen is uiteindelijk het mooiste wat er is.

 

Eén antwoord op “Een pony cadeau 2.0”

Reacties zijn gesloten.