Een winterwandeling

De winter is niet mijn favoriete tijd van het jaar. Zelf ben ik meer een 20 graden plus type. De kinderen houden wel van de winter. Helaas is er nog niet zo heel veel sneeuw gevallen maar daar lijkt verandering in te komen. Bij ons in de buurt ligt nationaal park de Meinweg. De kinderen zaten vol energie en moesten er nodig even tussenuit. We besloten dan ook om de kinderen mee te nemen om een winterwandeling te maken .

Nationaal park de Meinweg

De Meinweg is een park/ natuurgebied van ongeveer 18 km. Het ligt ten oosten van Roermond bij de gemeente Roerdalen. Het natuurgebied bied een divers landschap. Zo vind je er heide en verschillende soorten bebossing. Het park is erg geliefd bij zowel wandelaars, fietsers als ruiters. Er zitten op de Meinweg ook adders alleen heb ik die in al die jaren op de Meinweg nooit gezien. Wel zie je er met regelmaat reeën en wilde zwijnen kunnen ook je pad kruisen. Mocht je een keer in de buurt zijn dan weet je waar je een heerlijke frisse neus kunt ophalen.

Rolstoelpad

De Meinweg bied een heus rolstoelpad van 2.5 km om over te wandelen. Deze is dan ook niet bestemd voor fietsers. In Herkenbosch kun je bij rijstal Venhof de auto parkeren. Als je de manege verlaat en naar rechts loopt sta je aan het begin van de route. De paden zijn zo aangelegd dat deze met een rolstoel of kinderwagen goed te bewandelen zijn. Je komt zowel op de heide uit als in het bosgebied. Er staat zelfs een heuse uitkijktoren die je kunt betreden. Voor de kinderen is dit wel geweldig leuk om te doen. Eromheen liggen een paar balkjes waar de kinderen over kunnen balanceren. Aangezien het vroor en het vrij glad was hebben we ze wel gevraagd alleen de laagste te bewandelen. Tijdens de wandeling kwamen ze een paar uitnodigende klauter bomen tegen die gewoon beklommen moesten worden.

Een natje en een droogje

Na deze heerlijke winterwandeling zijn we ons op de manege even gaan opwarmen met een warme chocolademelk. De kinderen waren buiten druk bezig met het bekijken van de paarden. Youri vond het geweldig om te kunnen laten zien op welke paarden hij allemaal al had gereden. En mama zou mama niet zijn als ik niet ook even mijn rijpaardje zou gaan knuffelen. Tja dat hoort er ook bij. Eenmaal opgewarmd bleken we toch allemaal wel honger te hebben na het wandelen. Niet zozeer van het lopen maar meer van het feit dat het tegen lunchtijd aanliep. Na even de kaart bestudeerd te hebben werden het tosti’s, bitterballetjes en kroketten met brood. De prijzen zijn goed en het eten is heerlijk. Uiteindelijk zat onze ochtend er na een kleine 3,5 uur op en gingen we weer huiswaarts.

Maak jij ook zo graag boswandelingen?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *