Eerste verjaardag tag

De eerste verjaardag van je kindje is natuurlijk hartstikke bijzonder. Hij ( of zij ) is nu baby-af en ontwikkeld zich tot een echte dreumes. Compleet met een eigen willetje. Het leek me leuk om een aantal vragen over deze bijzondere gebeurtenis op een rijtje te zetten en zo maakte ik de Eerste Verjaardag Tag.

Heb je de Eerste Verjaardag groots aangekondigd?

Het was wel de bedoeling om zelf kaarten te maken en te versturen maar in de praktijk kwam het er op neer dat we een appje met foto hebben verstuurd naar de mensen die we uitgenodigd hebben. Ik had me een beetje vergist in de hoeveelheid werk wat het kost om zelf uitnodigingen te maken.

Onze drie kinderen zijn allemaal in dezelfde week jarig ( 23, 27 en 29 oktober ) en ik merkte dat dit nogal de mist in liep op organisatorisch gebied. Het was niet alleen de eerste verjaardag van onze jongste, maar ook de verjaardagen, kinderfeestjes en inkopen voor de andere kinderen. Volgend jaar moet ik dus eerder beginnen met het organiseren van alles.

Hadden jullie een thema?

Nee. Omdat veel familie van verder weg komt, kwamen ze voor de verjaardag van alle drie de kinderen tegelijk. Voor de oudsten is Bumba dan niet echt meer een geschikt thema. Toch wil ik volgend jaar kijken om het iets anders in te delen. Ik vind namelijk dat ze wel recht hebben op elk hun eigen speciale feestje.

Waren er veel mensen op de verjaardag?

Niet meer dan normaal. Naaste familie en vrienden waren aanwezig en dat vonden we het belangrijkste. In totaal kwam dit neer op zo`n kleine 20 personen.

Hoe lang duurde het feestje?

We besloten om er een tijdsduur aan te geven. Normaal gesproken deden we dat niet en was het: “Kijk maar, ergens op zaterdag of zondag.” Nu vonden we het wel handig. Zo konden we in de ochtend nog rustig opstarten met ons gezin, op ons gemak aankleden en alles klaarzetten. Rond 13 uur kwamen de eerste gasten en rond 18 uur gingen de laatsten naar huis. Ik zet altijd rond etenstijd iets lekkers op tafel en vind het ook niet erg als mensen blijven eten.

Hadden jullie een verlanglijstje samengesteld voor de Eerste Verjaardag?

Ik vond het vrij lastig voor onze jongste. Wat koop je een kind van 1 jaar oud? Veel dingetjes zijn best prijzig, dus we hebben aan de meeste mensen een bijdrage gevraagd. Zo konden we zelf een driewielertje of loopauto kopen. Deze dingen kosten vaak best een hoop geld.

Ook vroegen we kleding. Onze man ging net over van maatje 74 naar maatje 80 dus kon wel wat nieuws gebruiken. Weer anderen namen een aantal Toet Toet auto`s mee als cadeau omdat ze wisten dat we deze serie voor hem wilden gaan sparen.

Wat hebben jullie zelf cadeau gedaan?

De Toet Toet Autogarage van Vtech. We hadden al in de gaten dat hij auto`s erg interessant vond en besloten dus de spulletjes van Toet Toet te gaan verzamelen.

Hadden jullie een speciale verjaardagstaart?

Nee. Ook hier was het weer een slechte organisatie van mijn kant uit, een tikkeltje gecombineerd met het idee dat vrijwel niemand slagroomtaart eet bij ons in de familie. Waarom dan zoveel geld betalen voor iets dat waarschijnlijk toch in de prullenbak verdwijnt? Achteraf gezien waren er natuurlijk ook genoeg ideetjes geweest om de verjaardagstaart speciaal te maken .

Heb je een cakesmash gedaan?

Niet zoals een cakesmash bedoeld is. Ik had wel een klein taartje gemaakt waar de Dreumes in kon meppen, maar daar vond hij weinig aan. Waarschijnlijk omdat er 20 paar ogen gericht waren op hem. Ook geen fantastisch idee van mij dus…

Als ik het mocht overdoen…

…dan zou ik meer tijd nemen om alles op mijn gemak te organiseren. Een week of 6 van tevoren beginnen met alles organiseren. De cakesmash dan al doen, daar leuke foto`s van maken en deze gebruiken voor de uitnodiging die ik een week of 4 van tevoren weg zou doen.

Qua tijd en cadeautjes zou ik niks veranderen. De tijd voor het feestje was lang genoeg en cadeautjes waren prima gekozen.

Ik tag

Charlotte ( Aukjeswereld ) Monique ( Moonoloog ) en Janske ( Janske.nl ) om ook deze tag in te vullen.

Wil je de tag ook overnemen dan mag dat natuurlijk. Het zou wel leuk zijn als je Wereld Van Kinderen noemt als bedenker van deze tag.

Heb jij nog leuke tips voor de eerste verjaardag?

 

Eén antwoord op “Eerste verjaardag tag”

  1. Ja tijdig beginnen is altijd wel het beste advies denk ik. Want er zit veel tijd in. Ben nu ook al bezig met de verjaardag van Fay, de versiering is al besteld.. nu nog de taart en uitnodigingen!
    Die van Milo duurt nog even, moet nog bedenken wat het thema wordt..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *