Ei-vormers van de Action

Pasen is in aantocht en je wordt in de winkels weer overspoeld met paasartikelen. Bij de Action kwamen we ei-vormers tegen. Erg leuk om zelf gevormde eieren te maken. Fantastisch als het echt gaat werken. Het lijkt me niet het geval, maar proberen kan altijd. Duur zijn ze niet dus kunnen we ze best een keertje uittesten. In het doosje zitten 4 vormpjes: een beertje, konijn, schelp en een hartje.


ei-vormers van de Action

Ei-vormers

De kinderen zitten al een paar dagen op hete kolen om de ei-vormers uit te proberen. Het is de bedoeling dat je de eieren gewoon op de normale manier kookt. Je kunt maximaal 4 eieren tegelijk maken. Nadat je de eieren gekookt hebt moet je deze pellen als ze nog warm zijn. Het is de bedoeling dat het flexibele warme ei zich gaat vormen naar de ei-vormers. Kijk wel dat je het ei op de juiste manier in de vorm stopt. Anders krijg je lege ruimtes. Als het ei dan afkoelt moet het zijn nieuwe vorm behouden.De gepelde eieren doe je in de vormpjes en dan kun je ze of 10 minuten in de koelkast leggen of even onder de koude kraan houden. Wij hebben ervoor gekozen om ze in de koelkast te leggen. Een paar minuutjes wachten en dan maar eens kijken of het wat geworden is.

ei-vormers (3)

Resultaat

Na een paar lange minuten wachten trekt dochterlief de koelkast open en begint met glimmende oogjes de eitjes uit de vormen te halen. En hoe leuk is het om het uiteindelijke resultaat te zien. Tot mijn verbazing werkt het echt. Oke het beertje mist een oortje maar ja niemand is perfect. Het is zeker leuk om ze te maken en voor herhaling vatbaar.

Sommige leuke dingen zijn zo simpel om te doen en te maken. En het is natuurlijk een fantastische manier om je paasontbijt op te vrolijken. Een gewoon ei en toch speciaal. De precieze prijs weet ik niet meer maar duur waren ze niet. Dan had ik ze namelijk niet meegenomen omdat de twijfel over het resultaat te groot was.

Heb jij de ei-vormers al gezien bij de Action?