Ezelcamping in ’t Niet

Ieder jaar gaan we met de kinderen wel een of 2 weekendjes weg buiten de zomervakantie om. Een terugkomend weekendje is bij ons al enkele jaren Ezelcamping in ’t Niet. De kinderen vinden het geweldig en het is een leuke en voordelige plek om naartoe te gaan. Kinderen kunnen er vrij rondstruinen en bezig zijn met ezeltjes. De camping beschikt over 12 trekkershutten. Ze bieden slaapplekken voor 3 tot maximaal 5 personen per hut. Dit is afhankelijk van het type hut wat je kiest. Hieronder zal ik dadelijk een prijsvoorbeeld geven van een van de hutten. Hierbij ga ik uit van het hoogseizoen.


ezelcamping3

Wijnvat-hut (Bacchus) 2 tot 4 personen

2 overnachtingen €102,00

Toeristenbelasting €1,00 per persoon per nacht

Per persoon €4,40 per nacht

Een weekendje met 4 personen kost dan in totaal €123,60

Ezelcamping in't Niet (3)

Ezelwandelingen

Het is mogelijk om een ezelwandeling te maken. De kinderen kunnen op de ezel rijden. Er kan een GPS mee gehuurd worden met enkele wandelroutes erin. Ezels gaan niet door of over water. Een GPS bevat de probleemvrije routes. Het kan een route van 4 km zijn maar ook 10 km is geen probleem.

Zelf hebben we een ezel voor een halve dag gehuurd (4 uurtjes). Een hele dag was voor ons net iets te lang. De ezel wordt samen met de kinderen geborsteld en gezadeld. Natuurlijk is het ook als volwassene mogelijk om zonder kinderen met een ezel op pad te gaan. Rondom de camping ligt heel veel mooie natuur met een paar leuke en mooie picknick plekjes. De ezel draagt een pakzadel met manden of tassen. Ideaal om lekker picknick spulletjes mee te nemen. De uren vliegen dan om. Een ezel met huifkar is ook een mogelijkheid. Hierbij liggen de kosten dan natuurlijk wel wat hoger.

Ezelcamping in't Niet (1)

De camping

Ezelcamping in ’t Niet is geschikt voor gezinnen maar zeker ook voor de natuurliefhebber. Maasbree is omgeven door kerk- en kasteeldorpen die op fiets afstand liggen. De natuur bied gelegenheid tot eindeloos veel wandel en fiets plezier. De kinderen kunnen er eindeloos hun gang gaan. Ze hebben een klein kaboutermuseum, een overdekte veranda met boekjes en kleurtjes, een heksenhuisje en een speeltuin met enkele toestellen.

Onder toezicht van een volwassene mogen de kinderen op de aangegeven tijden gewoon in de ezelweide komen om de ezels te borstelen. Ook is er de gelegenheid voor de kinderen om te helpen met het voeren van de ezeltjes. Ze hebben er circa 15 dus ze zijn wel even bezig. Bijna iedere avond is er een groot kampvuur. Er wordt boven het kampvuur geregeld popcorn gemaakt. Zelf vind ik dat persoonlijk een heerlijk vakantiegevoel. Lekker buiten in de natuur aan het kampvuur zitten.

Trekkerhut

De trekkerhutten hebben geen stromend water. Hiervoor dient men naar het sanitairgebouw te gaan. Wel heeft iedere hut zijn eigen jerrycan waarmee water gehaald kan worden. Ook kan er in iedere hut gekookt worden. Zelfs in het kleine ronde wijnvat kan gekookt worden. De bedden zijn afhankelijk van de hut. De meeste hutten waar wij verbleven hadden een 2-persoonsbed en een stapelbed. Zowel binnen als buiten staat er een tafel met stoelen. In enkele gevallen staat er voor het hutje een houten picknicktafel.

Natuurlijk kunnen jullie ook met de eigen caravan of tent terecht. Hiervoor zijn ook enkele plekken beschikbaar.De kosten zijn variërend tussen €4,00 voor een kleine tent en €7.95 voor een camper. De kosten per persoon per nacht inclusief douchen bedragen 4,40 per persoon. Natuurlijk moeten we de toeristen belasting per persoon per nacht van €1,00 niet vergeten.

Conclusie

Zelf gaan we al jaren met veel plezier naar deze leuke en gastvrije camping toe. Zeker een aanrader. Wel moet je van de buitenlucht houden. Tijdens regenweer is er niet veel te beleven op de camping. Echter liggen er in de omgeving genoeg leuke plekjes om naartoe te gaan. Denk hierbij aan Ballorig Venlo en Toverland in Sevenum.

ezelcamping6

Adresgegevens

  • Minicamping/ ezelcamping in ’t Niet
  • Dubbroek 5a
  • 5993 PN Maasbree
  • tel. 077-4654169

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *