Fidget Spinners rage

aDe ouders die een kind hebben in de leeftijd vanaf een jaartje of 6 zijn wel met de fidget spinners rage bekend. Op de schoolpleinen lopen de meeste kinderen rond met het nieuwe speeltje. Zoiets eenvoudigs en ze zijn niet aan te slepen. Dat kunnen wij niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Fidget spinners opkomst

Een fidget spinner is bedoeld tegen de stress en moet zorgen voor een betere concentratie. De bedoeling is dat vooral mensen met ADHD en autisme hier veel baat bij zouden hebben. Ze zouden dan namelijk de stress, zenuwen en negatieve energie kwijt kunnen raken. We zouden geen mensen zijn als de meningen niet verdeeld zouden zijn. Er is ook een grote groep die beweert dat het juist zou afleiden. Persoonsafhankelijk zou ik zelf zeggen.

Lees ook: De rage van de winter 2016 Hatchimals

Je zou het niet geloven maar de spinners bestaan al sinds 1990. Een kleine 17 jaar heeft het geduurd voordat de fidget spinners rage geboren zou worden. Een groot business magazine lanceerde een artikel met de Fidget Spinners als must have op kantoor. In maart is dit op de social media kanalen opgepikt, we weten allemaal dat het dan hard kan gaan.

Fidget Spinners rage

De spinner is niet meer dan een draaischijf met kogellagers en daaromheen twee of meer uitsteeksels. Ze worden van voornamelijk ijzer en plastic gemaakt. De prijs varieert van €4,00 tot enkele tientallen euro’s. Op het moment is het in de winkels lastig om ze te krijgen. Internet is hierin een goed alternatief. Na een week bellen naar diverse winkels ben ik via een marktwinkel eindelijk in het bezit van 2 spinners gekomen. Na het verschrikkelijk lang wachten (volgens de kinderen) zijn ze eindelijk ieder de trotse eigenaar van de spinners. Naast de truc’s die de kinderen ermee kunnen (balanceren etc.) is het hun echte trots. In de pauze’s worden ze aandachtig vergeleken en tips en tricks uitgewisseld. Een rage is geboren. Hoelang het deze keer zal aanhouden…………. geen idee. Wie weet zijn ze net als het loomen van de een op andere dag oud nieuws.

Hebben jouw kinderen ook een fidget spinner?

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *