Forever Friends op de zoldertrap

Als echte lezer ben ik helemaal gek van boeken. Ik stond eerder een aantal keer per maand in de schoolbieb en vind het ook heerlijk om tussen de boeken te neuzen. Het liefst zou ik in een hoekje gaan zitten en verdwalen in de wondere werelden van beren, gruffalo`s, draken, elfjes en heksen. Want, ja…de schoolbieb heeft alleen maar kinderboeken. 😉

Vandaag wil ik dit leuke boek met je delen: Forever Friends op de zoldertrap. Het is geschreven en geïllustreerd door Deborah Jones. Ik vond dit boek in de kringloopwinkel voor slechts 75 cent, nog piekfijn in orde. Je kon amper zien dat er in gelezen was. De kaft trok me eigenlijk meteen aan. Ik heb Forever Friends altijd erg leuk gevonden en had in het verleden ook van die beertjes op mijn kamer staan. Ik vind de illustraties in dit boek ook erg mooi.

Forever-Friends-boek

Waar gaat het over?

In dit boek nemen we een kijkje op de zolder van een oud vervallen huis. Daar, ergens in een hoekje staat een oude kist. Als de bewoonster van huis is, komen de Forever Friends knuffels die al jaren in de kist zitten tot leven en maken spannende avonturen mee. Ze komen buiten op het grasveld terecht en dan begint de enorme reis terug naar de zolder, waar ze horen.

De kinderen vonden het een spannend boek. Speelgoed dat tot leven komt, kennen ze al uit tekenfilms. Ze bestudeerden de tekeningen uitgebreid en benoemden verschillende dingen die ook weer in het verhaal terugkwamen. ( Spinnenwebben in de hoek, een boek op de grond en meer van dat soort dingen )  Het einde loopt gelukkig goed af. Ook ik vond het een leuk boek. Het leest lekker weg, de illustraties zijn mooi, er wordt echt een verhaal verteld en stiekem zit er een boodschap in. Als je vrienden bent, dan help je elkaar. 🙂

Ben jij bekend met de Forever Friends boeken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *