Wat gaat kikkertje eten?

Hier in huis hebben we veel boeken. Van prentenboeken tot echte leesboeken, door de jaren heen hebben we van alles verzameld. Een aantal jaar geleden kregen de kinderen het boek Wat gaat kikkertje eten? Het was meteen een grote hit, want dit boek heeft wiebelogen en dat is natuurlijk hartstikke aantrekkelijk voor kinderen. Aan de achterkant kun je 2 vingers in de ogen van de kikker steken en ze laten wiebelen op elke pagina. Ik ben persoonlijk geen fan van dit soort illustraties, maar ze passen wel bij het boek en de doelgroep.

Waar gaat het over?

We lopen een dagje mee met Kikkertje. Hij heeft honger en gaat op zoek naar iets te eten. Maar wat eet een kikker nou eigenlijk? Verschillende diertjes passeren de revue, zoals een bij, een mot en een vis. Maar ze weten kikker allemaal duidelijk te maken dat ze niet de juiste keuze zijn. En zo blijft de kikker hongerig. Pas laat op de avond krijgt kikker wat hij wil. Zijn lekkere maaltje. En op dat moment kan hij ook pas met een gerust hart gaan slapen.

Prentenboek-kikker

Wat vinden wij ervan?

Ik denk dat dit boek zeer geschikt is voor peuters en kleuters, al moet ik zeggen dat zoonlief het met zijn 9 jaar ook nog steeds leuk vindt. Er wordt veel herhaald in dit boek en dat is wel wat kleine kinderen nodig hebben. De kinderen kenden dit boek dan ook al snel uit hun hoofd. De illustraties zijn groot en duidelijk. Het is aantrekkelijk voor kinderen vanwege de bewegende ogen en het is een ideaal kort verhaal voor als je eigenlijk eens geen zin hebt om voor te lezen. 😉 Dit boekje kost je slechts een paar minuutjes van je tijd.

In deze reeks zijn meerdere boekjes uitgegeven. Als ik me niet vergis kon je ze destijds kopen bij de Action.