Genieten van fruit

Fruit eten is een dagelijks onderdeel in het leven van vooral de jongere kinderen. En dan zeg ik vooral omdat van de kinderen wordt verwacht dat ze fruit mee naar school nemen om samen te nuttigen in de pauze of in de klas. Merendeels van de scholen tolereren niet dat er iets anders wordt meegenomen. Op zich niets mis mee dacht ik zo. Gelukkig kunnen ze bij ons in huis wel genieten van een stuk fruit. 

Gevulde trommeltjes

Iedere ochtend worden er braaf trommeltjes gevuld met lekker vers fruit om mee te nemen naar school. De oudste wil standaard appel mee naar school. Mijn dochter raakt er echter snel op uitgekeken. Voor haar hebben we dan ook vaker verschillende fruitsoorten in huis zodat we een beetje kunnen variëren. Aardbeien, frambozen, kiwi, banaan, mandarijn of druifjes, ze komen geregeld allemaal voorbij. Op de dagen dat ze niet kan kiezen krijgt ze een trommeltje met gemengd fruit mee. De laatste weken is ze echter verslingerd aan de cherry / snoeptomaatjes. Blijkbaar is dit een van de favoriete groentesoorten van kinderen die hier pas onlangs is ontdekt. Past nog steeds in het thema “een gezonde snack” dus laat haar maar lekker smullen.

Genieten van fruit

Eerder konden jullie al lezen dat we een chocolade kommetje hadden  gemaakt, en deze hadden gevuld met fruit als nagerecht. Waar er in het verleden commentaar werd gegeven op de optie om als toetje fruit te eten, wisten ze nu niet hoe snel ze het moesten opeten. Natuurlijk moesten ze het wel opeten om aan de chocolade te moeten beginnen. Toch vroeg ik me op dat moment af of het niet gewoon aan de opmaak lag. Tijd om hier eens verder op door te gaan. Na wat leuke ideeën op internet te hebben gezien besloot ik zelf weer eens aan de slag te gaan en het te gaan testen. Na een bezoekje aan de winkel om verschillende soorten fruit uit te zoeken kon ik aan de slag gaan.

De kinderen waren natuurlijk erg nieuwsgierig wat ze als dessert zouden krijgen. De onwetendheid maakte hun nieuwsgierigheid nog veel erger. In de keuken kon ik alleen maar hopen dat het in de smaak zou vallen. Gelukkig vonden de kinderen het geweldig. Ze waren zelfs bereid de kiwi te eten die ze oh zo vies zeiden te vinden. Om nadien toe te geven dat hij eigenlijk helemaal niet vies was. Blijkbaar is fruit (mits leuk opgediend) toch wel een erg geslaagd toetje. En kunnen ze op zo’n manier extra genieten van fruit.

Zijn jouw kinderen fruitliefhebbers?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *