gezonde natuurlijke snacks

Al jaren zijn er discussies gaande over juiste voeding etc. Afgelopen weekend liep ik tegen een rek aan met allemaal gezonde en natuurlijke snacks. Na even overwegen heb ik toch eens besloten om ze mee te nemen en te kijken of het al dan niet lekker is.

Frozen en Cars

In de winkel hadden ze 2 hele schattige en vrolijke zakjes met snoepjes met afbeeldingen van Cars en Frozen. Als de verpakking er goed uitziet heb je bij de kinderen al een punt gescoord. Benieuwd of er wel wat in de zakjes zit want ze zijn zo klein en licht. Er wordt vermeld dat het 100% puur fruit is. Hartstikke gezond natuurlijk, alleen viel het mij tegen dat er 72% suiker in zit. Ook een enorme tegenvaller is de hoeveelheid wat je krijgt voor €0.99. Er zitten welgeteld 8 snoepjes in per zakje. Overigens vinden de kinderen ze wel erg lekker. Het enige nadeel eraan vind ik de prijs. Als natuurlijke producten beter zijn waarom moet het dan meteen zo duur zijn? De keus voor een gewone zak snoep is in de meeste gevallen snel gemaakt, zelfde prijs maar 10x meer inhoud.

gezonde en natuurlijke snacks (2)

Gezonde natuurlijke snacks

  • Goody good stuff: Deze snoepjes smaken precies hetzelfde als de welbekende A- merk perzikjes. Deze bevatten geen gluten, lactose en gelatine. Dat is wel een groot pluspunt. Zelfs al mag je geen gluten dan nog zijn er blijkbaar lekkere snoepjes te krijgen. Deze krijgen een dikke duim en zijn zeker voor herhaling vatbaar. Een zakje van 150 gram kost €1,53. Dat is nog goed te doen. Er zijn trouwens verschillende soorten van.
  • Goji en blueberry mix: Eigenlijk ziet het er vrijwel hetzelfde uit als gedroogde rozijnen. Allen zitten hier ook een paar mooie rode rozijnen tussen. Dit product valt onder de super snackfruit. De prijs weet ik helaas niet meer (Geloof dat de prijs rond de €1,25 was). Wel kan ik vertellen dat de inhoud van het zakje 37 gram is.
  • Pro bar: Deze viel minder in de smaak. Erg aantrekkelijk zag hij er niet uit. Toch wilde ik hem wel een keertje proberen. Na het uitpakken zakte me de moed al in de schoenen. De geur was al niet aangenaam. Na een hapje was ik er helaas al helemaal klaar mee. Voor deze reep moest ik maar liefst €2,00 afrekenen. Eerlijk is eerlijk: ik had me er meer van voorgesteld. Als hij er al aantrekkelijk had uitgezien dat had waarschijnlijk gescheeld. Dit is voor mij dus een echte no-go.

gezonde en natuurlijke snacks (1)

Behalve de pro bar viel alles goed in de smaak. Alleen vind ik het echt zonde dat het vrijwel allemaal aan de hoge prijs is voor hetgeen wat je krijgt. Om een goede stimulans te geven zou een aantrekkelijke prijs zeker veel goeds doen. Ik ben benieuwd naar jullie mening over deze gezonde snacks.

Ken jij 1 van deze snacks?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.