Gezonde Snack

Hier is huis zal het niet veel anders gaan als in andere gezinnen. Samen een bordspelletje spelen, heerlijk samen een film kijken. Bij ons in huis hoort hier iets lekkers bij. Waarom moet het altijd chips of snoep zijn? Vandaag gooi ik het normale snack voedsel overboord en geef ik er een nieuwe en gezonde twist aan. Benieuwd wat de kinderen ervan gaan vinden!

Het is lekker weekend en tijd voor een leuke film. “Mama mogen we iets lekkers bij de film?” klinkt het al snel. Natuurlijk mag dat. Zij hebben de taak om een leuke film uit te zoeken en voor de snacks wordt gezorgd. In de winkel heb ik lekkere worteltjes, komkommer, soepstengels, bleekselderij en lente-uitjes gekocht. Even alles snijden en in leuke glaasjes op tafel zetten. Als dip heb ik tzatziki genomen en een dipje van dipsaus kruiden met mayonaise. Ze keken de ogen uit en vroegen wat dit te betekenen had. Ze gaven wel toe dat ze de groente los erg lekker vinden. Al gauw zaten ze lekker te snacken. Met als resultaat dat ze graag vaker zoiets op tafel wilden hebben.

gezonde snack1

Tzatziki dip

De tzatziki heb ik zelf gemaakt. Dit is heel eenvoudig. Voor de tzatziki gaat 150 gram Griekse yoghurt samen met een eetlepel mayonaise in een kom. Vervolgens pers je een teentje knoflook en voeg je deze toe. Als je wil kun je een beetje peper en zout toevoegen. Voor een lekkere bite voeg ik zelf altijd heel fijn gesneden komkommer aan de tzatziki toe. Vergeet het niet glad te roeren

Gezonde voeding

Het is belangrijk dat de kinderen gezond eten en voldoende groente en fruit binnen krijgen. Deze snack is eenvoudig te maken en erg gezond. Zo hebben ze op een leuke manier voldoende gezonde producten tot hun beschikking. De bleekselderij viel bij de kinderen samen met de uitjes niet in de smaak. De rest ging er zo in. Moet wel eerlijk zeggen dat de lente-uitjes inderdaad een no-go waren. Al doende leert men zullen we maar zeggen. Ik weet wel wat ik de volgende keer weer op tafel zet.

Kies jij wel eens voor een gezonde snack op tafel?

 

 

4 antwoorden op “Gezonde Snack”

  1. Eigenlijk niet, maar als ik jouw foto zie voel ik me wel geïnspireerd. Want het ziet er echt lekker uit. En na zo’n gezonde snack voel je jezelf denk ik een stuk beter dan na een zak chips.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.