De grote vriendelijke reus

Wie van onze generatie kent de Grote Vriendelijke Reus nu niet? Ik denk dat velen van ons het boek van Roald Dahl wel gelezen hebben. Toen ik hoorde dat er een film van de GVR zou uitkomen, besloot ik eigenlijk ook meteen dat ik hem wilde zien. En niet alleen ik, ook de kinderen, want dit is pure nostalgie. En zo zaten we afgelopen weekend in de bioscoop.

Het verhaal

Sofie woont in een weeshuis en heeft last van slapeloosheid. Diep in de nacht staat ze op het balkon als ze ineens een reus ziet. Deze reus besluit haar mee te nemen naar Reuzenland, aangezien het niet de bedoeling is dat een mens van zijn bestaan weet. Sofie is in eerste instantie bang dat de reus haar wil opeten, maar niets is minder waar. Dit is de Grote Vriendelijke Reus en hij vertelt over de andere reuzen in Reuzenland. Reuzen die wel mensen willen opeten.

De GVR vangt dromen en neemt Sofie mee om te laten zien hoe hij dat doet. Als ze erachter komt dat de andere reuzen naar Mensenland gaan om mensen te vangen, besluit ze dat ze de koningin moet waarschuwen. Ze weet dat zij het leger kan inschakelen en zo de reuzen kan vangen.

De film

Het verhaal zoals beschreven in het boek wordt ook echt aangehouden. In het begin vond ik de film wat saai. Sofie die dwaalt door het weeshuis en wat vertelt, de reus die haar meeneemt en vertelt over de andere reuzen in zijn eigen vreemde taaltje. Een taaltje waarbij je, als kijker zijnde, echt moet opletten anders krijg je het niet helemaal mee.

Het keerpunt van de film vond ik het moment waarop de GVR Sofie meeneemt naar zijn werkplek. Hij laat haar zien hoe en waar hij dromen vangt. Met de magische muziek erbij is de film vanaf dat moment echt een genot om naar te kijken. Zoonlief vond de film helemaal geweldig en met zijn 9 jaar begreep hij hem ook goed. Dochterlief was er niet bij, maar ik vraag me af of ze de ( Nederlandse versie ) goed had kunnen volgen. Het taaltje van de reuzen is af en toe vrij lastig te volgen.

Mocht je dus op zoek zijn naar een leuke activiteit deze vakantie dan is deze film zeker aan te raden.

De Grote Vriendelijke Reus draait vanaf 20 juli 2016 in de Nederlandse bioscopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *