Het nieuwe Dolfje Weerwolfje boek

Het nieuwe Dolfje Weerwolfje boek is uit! Afgelopen zondag besloot ik samen met de kinderen naar Maastricht te rijden om aanwezig te zijn bij de boekpresentatie van MaanMysterie, het nieuwe boek van Paul van Loon over de meest beroemde weerwolf onder de kinderen, Dolfje Weerwolfje.

Jubileum

Alweer 20 jaar geleden kwam het eerste boek over Dolfje uit. Lang voordat de meeste Dolfje-fans van nu geboren waren, maar dat maakt de verhalen natuurlijk niet minder spannend. Waarschijnlijk hebben velen van onze leeftijd destijds ook het Dolfje Weerwolfje boek gelezen en begrijpen we als geen ander wat kinderen er zo leuk aan vinden. In de tussentijd is er een echte film  en musical over Dolfje gemaakt en zijn er vele boeken, doeboeken en stripboeken over Dolfje verschenen. MaanMysterie is het allernieuwste boek wat deze maand uitkomt.

paul-van-loon1

MaanMysterie

Het nieuwe boek MaanMysterie werd gepresenteerd op een waanzinnig mooie locatie, namelijk Boekhandel Dominicanen in Maastricht. Een oude kerk omgetoverd tot reusachtige boekhandel waar je ook nog eens terecht kunt voor een hapje en een drankje. Paul van Loon was er natuurlijk ook. Hij zong een liedje voor de vele kinderen die aanwezig waren en las een stukje voor uit zijn boek voordat hij begon met signeren. Hij nam voor iedereen rustig de tijd en maakte een praatje met de kinderen voordat hij met ze op de foto ging.

Paul in het Limburgs Museum

De directrice van het Limburgs Museum was ook aanwezig op deze bijzondere middag. Zij maakte bekend dat er vanaf oktober 2017 ( nog een jaartje geduld dus ) een echte Paul van Loon tentoonstelling geopend gaat worden. Je kunt dan onderduiken in de wereld van Dolfje Weerwolfje, maar ook van Foeksia de miniheks en de Griezelbus. Een echte aanrader dus voor de vele Paul van Loon fans die ons land rijk is.

Heb jij wel eens een boek over Dolfje Weerwolfje gelezen?

Wil je het nieuwe boek MaanMysterie bestellen? Kijk dan op de site van Paul van Loon. Je kunt hier zelfs een gesigneerd exemplaar bestellen.

Wil je meer informatie over Dolfje? Kijk dan op de site Dolfje Weerwolfje. Hier kun je onder andere spelletjes, de verschillende boeken en informatie voor een spreekbeurt terug vinden.

Eén antwoord op “Het nieuwe Dolfje Weerwolfje boek”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.