Het vergeten kind

Onze kinderen hebben de luxe van een dak boven hoofd en eten op tafel. Voor ons de normale dingen in het leven. We geven ze liefde en hopen dat we het allemaal goed doen. Helaas zijn er ook kinderen die onder heel andere omstandigheden leven. Stichting het Vergeten Kind zet zich in voor deze doelgroep. Tijdens een gesprekje met Laura schoot mij het vergeten kind door het hoofd. Misschien toch eens tijd om het er met de kinderen over te gaan hebben. En ze vooral uit te leggen dat er kindjes zijn die bijna niets hebben om mee te spelen en zelfs geen huis hebben. 

Het vergeten kind

“Mama ik wil dat hebben! Ik mag nooit iets! Ik vind het niet eerlijk dat je me dat niet wil kopen! Uitspraken die iedere ouder waarschijnlijk wel vaker te horen krijgt.” Nu moet ik eerlijk zeggen dat Youri en Kyra tevreden zijn met wat ze hebben en krijgen en nee is nee. Oke, misschien niet altijd want heel soms wordt nee ook hier in huis wel eens omgevormd tot een ja.

Samen met de kinderen ben ik aan de slag gegaan om een “ik vergeet ze niet” huisje met post-its te maken. Wel hebben we de post-it in vieren gedeeld om het huisje iets kleiner te houden .Zo kunnen we het er meteen even over hebben dat sommige kindjes het niet zo goed hebben. Een stukje bewustwording kan nooit kwaad. Het is verschrikkelijk om te weten dat er kinderen zijn die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd of verstoten worden of moeten vluchten en hierdoor niet in hun eigen bedje kunnen slapen. Ze zijn wel nog klein dus ik zal het wel op een kindvriendelijke manier proberen uit te leggen.

IMG_4798

Initiatief

Nadat de kinderen hier even over nagedacht hebben leek het hun een goed idee om wat speelgoed weg te geven. Youri vond had het er onlangs al met een vriendje over gehad om iets voor een goed doel te gaan ondernemen. De zolder ligt vol en ze doen er toch niets mee. Het idee om een ander kind blij te maken leek hun wel wat. Nu moeten we alleen een dezer dagen nog een paar spullen gaan uitzoeken om weg te gaan brengen.

Kende jij deze stichting al?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.