Hippe en low budget kinderkleding

Vest en broek van H&M, romper van Hello Apparel

Op onze website hebben wij ook plek voor gastbloggers. Regelmatig kun je hier dus een artikel terugvinden van een andere mama die graag iets vertelt over een onderwerp waar ze interesse in heeft. Janske is, net als ons, blogger en heeft haar eigen website Janske.nl waar ze vertelt over alles wat ze meemaakt in haar leven. Van afslanken tot mooie momenten met haar dochter Lola.

Hoe kleed ik mijn kind hip & low budget?

geschreven door Janske

Je kent het vast wel, je gaat shoppen voor je zelf en komt een paar uur later thuis met alleen een tas vol kleding voor je kind(eren). Want zeg nou eerlijk, wat is er leuker dan shoppen voor de kids? Zeker wanneer ze nog alle kleding aantrekken die jij voor ze koopt natuurlijk.

Janske2

Hema

Verslavend

Ik had vroeger nooit echt iets met mode. Tenminste, tot ik een (tijdelijke) baan kreeg bij de H&M. Gelukkig mocht ik op de kinderafdeling aan de slag want de hele dag tussen alleen maar dameskleding staan zag ik niet zo zitten. Uiteindelijk werkte ik bijna 5 jaar in de leukste H&M van Nederland en had ik onder andere mijn eigen baby en accessoire afdeling. Ik vond het zo leuk dat ik wekelijks zelfs de hoogste omzet van heel Nederland haalde. Daar heb ik geleerd hoe leuk (kinder)kleding kopen kan zijn. Maar ook hoe je makkelijk kunt combineren met verschillende stijlen en dat goedkoop shoppen erg verslavend is. De helft van mijn salaris ging zo weer de H&M kassa in.

Shoppen voor je kind

Toen ik in mei 2014 mama werd van dochter Lola had ik zoveel tweedehands kleertjes voor haar gekregen dat het echt onnodig was om zelf nog iets te kopen. Ik mocht wel van mijzelf haar allereerste setje kopen. Het werd een heel lief pakje met kleine bloemetjes van de Hema. Het was zo ontzettend klein en schattig! Ik was op slag verliefd.

In de maanden daarna kocht ik alleen het hoognodige, een extra broekje en een mutsje, maar verder niets. Toen ontdekte ik al vrij snel steeds meer leuke (voor mij onbekende) merken die ik ontzettend leuk vond. Helaas waren de meeste daarvan belachelijk duur dus besloot ik maar even te wachten tot de uitverkoop. Ik schreef mij in op nieuwsbrieven zodat ik hierover op de hoogte bleef.

Janske

Leuke webshops

Toen ging er een hele nieuwe wereld voor me open. De uitverkoop van kinderkleding. Halleluja! Ik werd gek! Zoveel toffe nieuwe merken, en dat voor betaalbare prijzen! Ieeekkk! Ik vulde mijn digitale winkelmandjes bij onder andere we webshops De Kids Department en Scandi Mini. Hier verkopen ze allerlei bijzondere merken die tijdens de uitverkoop ook nog eens betaalbaar zijn.

Natuurlijk koop ik ook in “echte” winkels kleding. H&M, Zara en Hema zijn mijn favorieten. Maar ook koop ik regelmatig  tweedehandskleding via Instagram (zoeken via #instakoopjeshoek) of in tweedehands winkels. Door deze kleding te combineren met duurdere exclusieve merken krijg je bijzondere combi’s die net iets origineler zijn dan de doorsnee outfits én ze blijven lekker low budget.

Janske3

Romper H&M, broek Imps and Elfs

Heb lef en durf te combineren!

Qua kledingsmaak voor mijn dochter heb ik een hele brede smaak. Ik hou van stoer, vrolijk, kleurrijk & gekke prints. Daarom vind ik ook zo veel verschillende merken leuk. Zo hangt er in Lola’s kledingkast kleding van merken als Mini Rodini, Bobo Choses, Popupshop, Sproet & Sprout, Munster Kids maar ook veel van de Hema & H&M.

Ook kijk ik bijna altijd op de jongensafdeling omdat ze daar vaak net wat stoerdere kleertjes verkopen. Door bijvoorbeeld een stoere jongensbroek te combineren met een romper met roze dolfijnen is het toch meisjesachtig, maar wel met een stoere touch. Daar hou ik wel van. Net even iets gewaagder dan anders. En soms kun je best meerdere prints in één outfit aantrekken. Er is soms een beetje lef voor nodig en maak het niet té bont. Maar als het lukt dan is het wel erg cool!

Janske4

T-shirt van Sproet & Sprout, (jongens )broek van Zara

To much bling-bling

Waar ik niet zo van hou zijn te veel froezels, blingbling en (ordinaire) tijgerprints. Ook kinderen die gekleed worden alsof ze 40 zijn vind ik ook minder. En alleen maar Hello Kitty, K3 en Frozen zou ik ook niet zo snel in Lola’s kledingkast hangen. Geef dan liever Jip & Janneke ofzo.

Soms zou ik wel eens willen dat ik net zo’n toffe kledingkast had als mijn dochter. Want daar ben ik stiekem best jaloers op. Ik krijg regelmatig complimentjes over haar outfits en dat maakt het natuurlijk extra leuk. Ik ben benieuwd hoe lang ik haar kleding nog mag kiezen. Hopelijk nog tot ze op kamers gaat, haha!

Shoplogs

Op mijn blog plaats ik al mijn laatste aankopen in shoplogs. Mocht je graag inspiratie willen opdoen of toffe merken willen ontdekken, lees ze dan hier.

Op de foto’s zie je dochter Lola in een aantal van haar outfits. Deze bestaan uit bijna alleen maar low-budget merken óf  exclusieve merken die 50 tot 80% zijn afgeprijsd. Zoals je ziet heeft ze niet maar één stijl en ziet ze er telkens weer anders uit.

Ben jij ook zo dol op het kopen van kleding voor je kind(eren)?

Wil je ook een keertje een artikel schrijven voor Wereld Van Kinderen? Neem dan contact met ons op en vertel ons jouw ideeën!

2 antwoorden op “Hippe en low budget kinderkleding”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *