Ice Age Collision Course

Afgelopen week kon je een aantal films van de bekende reeks Ice Age op tv terug zien. Voor de kinderen ( en ons ) even een opfrismoment waar de film eigenlijk over gaat. Ook al hebben we ze al regelmatig gezien, ze blijven leuk. En ja, dat vind ik als volwassene ook. In de bioscoop draait sinds een weekje Ice Age Collision Course, deel 5 van deze leuke animatiefilm reeks. En wij besloten te gaan kijken.

Waar gaat de film over?

In deze 5e film zien we hoe het gaat met de bekende figuren. Manny is inmiddels trotse vader van de volwassen Peaches die op het punt staat te trouwen. En dat is niet makkelijk, want hoe laat je als vader zijnde je dochter los? Uiteraard zorgt dit voor wat leuke momenten.

De film speelt zich grotendeels af rondom Scrat en zijn jacht op dat eeuwige, vervelende eikeltje wat hij maar niet te pakken kan krijgen. En doordat hij zo intensief, in de ruimte, bezig is met het proberen vast te houden van dat eikeltje lopen er op de aarde vele dingen mis. Dat zorgt ervoor dat Manny en zijn vrienden alles op alles moeten zetten om de wereld te redden van de ondergang.

Wat vonden wij ervan?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik Scrat toch 1 van de meest geweldige figuren van de film vindt. Al 5 films lang houdt hij zich alleen maar bezig met 1 ding en dat is blijkbaar direct de kracht achter dit figuurtje. Alle mensen in de bioscoop lagen in een deuk.

Er zit een leuke verhaallijn in de film, want de dieren op aarde weten niet dat het Scrat`s onhandigheid is wat de ramp op aarde veroorzaakt. Zo houden ze zich bezig met alledaagse probleempjes die voor vele ouders waarschijnlijk herkenbaar zijn. Het vergeten van je huwelijksdag, een gezellige middag buiten spelen met je kind, maar ook accepteren dat je kinderen groter worden en een eigen leven gaan leiden. Door samen te werken zijn ze uiteindelijk sterker en lossen veel problemen zich weer op. Aanrader voor de zomervakantie dus, deze film.

Ga jij Ice Age bekijken deze zomer?

 

2 antwoorden op “Ice Age Collision Course”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *