Kasteel Hoensbroek

Je kind een beetje cultuur en geschiedenis aanleren lijkt niet heel erg aantrekkelijk. Als je aan museums denkt, dan denken veel mensen aan grote, witte en stille ruimtes. Maar een museum hoeft niet saai te zijn, op een hele speelse manier kunnen kinderen veel leren. Wist jij dat Kasteel Hoensbroek een erg leuk museumkasteel is voor kinderen?.

Wat is er te doen?

In Kasteel Hoensbroek is veel te doen. Je kunt er trouwen, er zijn workshops, je kunt er zelfs met school komen of je kinderfeestje vieren. Je kunt maar liefst 40 ruimtes bezoeken. Denk hierbij aan de keuken, slaapkamers, eetkamers maar ook geheime kamertjes en de kelders. Ook is er de Familie Hoen kamer waar je meer kunt leren over de geschiedenis van de familie Hoen, de familie die dit kasteel eeuwenlang bewoond heeft. Naast dit alles is er voor kinderen een heuse speurtocht waarbij je de geschiedenis en het kasteel leert kennen!

De speurtocht is een combinatie van spelen en leren. In deze speurtocht draait het om de verovering van Maastricht in 1673 en is het de bedoeling dat je als familie samenwerkt ( net zoals de musketiers ) om de tocht tot een goed einde te brengen. Je betaalt wel een toeslag op het normale tarief, maar dat is het absoluut waard. Je ontdekt plekjes in het kasteel en leert dingen over bepaalde voorwerpen die je anders niet gezien of geweten had.

kasteel_hoensbroek2

Regelmatig worden er ook bijzondere evenementen georganiseerd. Zo zijn wij een keertje naar het Ridderweekend geweest en waren er echte ridders te paard die hele shows opvoerden. Op de binnenplaats kon je oud-Hollandse spelletjes spelen en er stonden allerlei standjes. Je waande je echt even terug in de tijd!

Kasteel Hoensbroek: Ja of nee?

Een dikke Ja! Zomer, winter, zon of regen, dat maakt  niks uit. Dit kasteel is geschikt voor het hele jaar. Mijn kinderen waren erg enthousiast en we moesten ze zo ongeveer mee naar huis slepen! Een aanrader dus.

Bezoek jij wel eens een museum met je kinderen?

kasteel_hoensbroek

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *