Kerstmarkt Valkenburg

Afgelopen jaar kreeg ik verschillende keren het bericht onder ogen dat de kerstmarkt Valkenburg in 2017 niet meer gehouden zou worden. Ik herinner me goed dat ik daar vreselijk van baalde. Net nu we dat ene jaar niet geweest waren. Tot mijn verbazing zag ik een kleine 2 maanden geleden dat er toch weer een kerstmarkt in Valkenburg zou zijn. En wel van 18 november 2016 t/m 23 december 2016. Na de 23ste kun je wel nog genieten van kerststad Valkenburg.  

kerstmarkt-valkenburg-1

Fluweelgrot

De kerstmarkt in Valkenburg is altijd mega druk. Met dat idee in het hoofd besloten we online de tickets te kopen. scheelde in ieder geval een wachtrij. We waren er al rond de klok van half 12 waardoor er nog behoorlijk wat parkeerplaats vrij is. De parkeerkosten bedroegen €8,00 voor de hele dag. Niets van te zeggen toch? Aangekomen bij de fluweelgrot stond er inderdaad een lange rij bij de kassa. Hoe relaxed om er gewoon aan voorbij te kunnen lopen met de tickets in de hand. Binnen kom je direct in een kerstwereld terecht. De grot staat gezellig vol met allerlei verschillende stands. Van snoep tot wafels en van speelgoed tot kleding. Natuurlijk zijn er ook meer dan genoeg kerstspulletjes te krijgen. Misschien zelfs nog wel iets meer dan andere jaren. Halverwege de route door de grot is er de gelegenheid tot het nuttigen van een hapje en een drankje. En niets is zo lekker als een heerlijke en lekkere warme chocomel met slagroom. Zoonlief bestelde even tussen neus en lippen door 2 saucijzenbroodjes aangezien hij zo’n honger had.

kerstmarkt-valkenburg-7

Gemeentegrot

Op weg naar de Fluweelgrot stond er bij de Gemeentegrot een mega lange rij (circa 45 – 60 minuten). Tot onze verrassing was de rij nu helemaal weg en konden we ook hier meteen naar binnen. Aangezien de kinderen altijd bergen spullen menen te krijgen, kregen ze nu een paar euro p.p mee de grotten in. Dit hebben ze vrij te besteden. Ervaring leert dat als ze zelf een klein budget hebben de vraag: mag ik dit? Mag ik dat? niet gesteld wordt. Ze hebben zelfs pas op het allerlaatste moment iets gekocht. Kyra een klimmende kerstman en Youri een klein flesje parfum voor mij. In beide grotten staat een stand waar ze heerlijke verse stroopwafels maken. De decoratie hier is ook weer helemaal top. Vooral omdat het in een grot is met allemaal het mergel om je heen, de gezellige sfeer, en de mooie kerstsfeer.

kerstmarkt-valkenburg-6

Valkenburg is echt de moeite waard om te gaan bezoeken de komende maand. Heerlijk de kerstsfeer opsnuiven in deze mooie en gezellige stad. Vooral tegen de schemering aan ziet het er prachtig uit. Buiten lopen groepjes rond die christmas carols zingen en kun je bij de grotten zelfs de kerstman tegenkomen.

Weet jij nog een andere kerstplace to be?

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *