Kinderboekenweek 2016

Komende week is het de Kinderboekenweek 2016. Ik hoef jullie niet te vertellen dat wij grote fan zijn van boeken en lezen en dat er ook regelmatig boekreviews of tips verschijnen op onze website. De Kinderboekenweek zal dit jaar plaats vinden van 5 oktober tot en met 16 oktober en staat in het teken van opa`s en oma`s. Wat er allemaal te doen en te beleven is vertellen wij je graag.

Opa`s en Oma`s

Opa`s en oma`s zijn ontzettend belangrijk in het leven van een kind. Ook onze kinderen hebben regelmatig te maken met hun grootouders. Vanwege het oppassen als wij aan het werk zijn of een avondje uit hebben, maar ook om gezellige en leuke dingen te ondernemen. De grootouders zijn niet weg te denken uit hun leven en dat is ook waarom deze bijzondere mensen centraal staan tijdens deze Kinderboekenweek.

Activiteiten

Er zijn verschillende activiteiten georganiseerd verspreid door het land. Niet alleen op scholen of in de bibliotheek, maar ook bij het museum of bij de boekenwinkel. Op de site van de Kinderboekenweek kun je alle activiteiten bekijken die er zijn. Kijk ook eens op de website van je plaatselijke bibliotheek of boekhandel om te zien of ze iets speciaals organiseren.

Kinderboekenweekgeschenk

Tijdens de Kinderboekenweek krijg je een mooi boek cadeau bij besteding van €10 of meer aan kinderboeken. Dit jaar is het een boek van Dolf Verroen met illustraties van Charlotte Dematons getiteld Oorlog en Vriendschap. Het verhaal speelt zich af in de oorlog en gaat over Joop en Kees. Voor kinderen is het vaak niet te begrijpen waarom er nu precies oorlog is. Wat ze wel begrijpen is dat er honger is, dat de meesters en juffen geen les meer geven en dat er evengoed vrienden voor het leven zullen zijn.

Wordt er bij jou in de buurt aandacht besteed aan de Kinderboekenweek?

 

Eén antwoord op “Kinderboekenweek 2016”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *