Kinderstad Heerlen

Op regenachtige druilerige dagen vinden we het wel eens lekker om samen met de kinderen op pad te gaan. Er zijn oneindig veel leuke binnenspeeltuinen etc te vinden. Vandaag gingen wij weer een keertje naar Kinderstad Heerlen. Deze leuke dag willen wij graag met jullie delen. Kijk mee hoe wij het hebben ervaren en lees onze review. 

Kinderstad Heerlen (3)

Speelparadijs

Kinderstad is een binnenspeeltuin/ kermis in een grote hal. We hadden het geluk dat we via een aanbiedingen site voor de helft van het geld binnen konden. De kosten waren nu maar €4,50 per persoon in plaat van de normale €9,00. Voor de kinderen is het een waar speelparadijs met verschillende attracties. Zo hebben ze o.a een kleine achtbaan waarin je maar liefst 2 rondjes mag rijden. De kleine waterbaan zorgt voor wat lekkere afkoeling en als je wil kun je ook nog in een trapbootje of in de botsauto’s. Het is een grote hal waarin de kinderen vrij hun gang kunnen gaan. Kinderen vanaf een jaartje of 4 / 5 kunnen hier alleen rondstruinen. Verder kunnen de kinderen op 2 verschillende carrousels, grote glijbaan en is er een grote ballenbak met klimtoestel.

Horeca

In kinderstad Heerlen betaal je met de speciale kinderstad munten. Op diverse plekken staan automaten waarmee je met geld de munten kunt kopen. Voor zover ik weet hebben ze geen pinautomaat dus zorg ervoor dat je voldoende geld meeneemt. De muntjes kosten €1,25 en vrijwel alles kost een muntje. Denk hierbij aan drank, snacks, friet, chips, broodjes etc. Kinderstad staat het wel toe dat je je eigen eten en drinken meeneemt. Dat scheelt een hoop. Zitplaatsen en tafels zijn er genoeg. Zorg er wel voor dat je een beetje op tijd bent want in de middag is het er erg druk.

Kinderstad Heerlen (4)

Verbeterpunten

Hier heb ik even over getwijfeld of ik dit met jullie moet delen. Ik wil niemand afvallen maar tegelijkertijd wil ik ook eerlijk zijn. De toiletten waren erg smerig, geurig en vooral nat. Het verbaasde mij dan ook dat er niemand gedurende de dag het toilet deed poetsen. HACCP technisch moet dit gewoon niet kunnen. In meerdere reviews kwam ik dit als ergerpunt tegen. Bij de carrousel viel me vooral op dat er wel eens goed gepoetst mocht worden. Op veel plaatsen dwarrelen grote stofpluimen over de grond. Helaas zijn dit punten die mij de vorige keer ook al opvielen. Zonde.

Kinderstad Heerlen (1)

Conclusie

Kinderstad is een erg leuke en grote speeltuin waar kinderen heerlijk kunnen spelen. Het is wel de moeite waard om erheen te gaan. Wel zou ik hun sterk aanraden om op het gebied van hygiëne beter te letten.

Zijn jullie al eens in kinderstad geweest?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.