Knutselen met boetseerklei

Kinderen vinden het heerlijk om van niets iets te maken. Met klei kun je natuurlijk de mooiste creaties maken, maar dat moet weer opgeruimd worden. Wil je echt iets maken wat je kunt bewaren, dan kun je gaan knutselen met boetseerklei. Bij de action kun je tegenwoordig voor weinig geld een klein pakje kopen en dat is voldoende om een heleboel mooie creaties mee te maken.

Natuurlijk kun je aan de slag gaan voor verschillende feestelijke gelegenheden. Verjaardagen, Moederdag en Vaderdag maar ook voor Valentijn of juist voor kerst om leuke hangers te maken voor in de boom. Als je zoekt via google of Pinterest kun je legio leuke ideeën opdoen.

boetseerklei

Ik weet nog dat wij vroeger op school een donkerbruine variant van deze klei hadden. Voor Vaderdag mochten we dan een asbak maken en voor Moederdag een klein vaasje. Met deze witte klei heb je als voordeel dat de kleuren mooi uitkomen als je besluit om het te gaan schilderen.

De kinderen hadden er veel plezier in. Met behulp van koekjes uitstekers en kleivormpjes besloten ze aan de slag te gaan. En als ze het niet mooi vonden konden ze nog opnieuw beginnen. Zo snel droogt het gelukkig ook weer niet. Met behulp van wat water konden ze de afzonderlijke delen aan elkaar ‘lijmen’.

boetseerklei1

Ze hebben echt wel een middagje plezier gehad met deze boetseerklei. Het vergt wel een beetje geduld aangezien het dus nog moet drogen. Afhankelijk van de dikte kan dat wel de nodige uren in beslag nemen. Wij besloten om het minimaal een nachtje te laten drogen aangezien de kinderen best dikke kunstwerkjes gemaakt hadden. Voor nu vonden ze het genoeg. Schilderen kwam wel een andere keer. Waarschijnlijk komen ze het over een paar weekjes weer tegen en is de zin om te schilderen er dan wel.

Knutselen jouw kinderen wel eens met boetseerklei? 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *