Knutselen met scheerschuim

Knutselen met scheerschuim is een echte budget-diy. Met een bus scheerschuim kunnen kinderen veel lol hebben en het schijnt ook nog eens goed te zijn voor de fijne motoriek. Vaak spelen kinderen op school of bij de ergotherapie hiermee. Vandaag deel ik een leuke knutsel die geschikt is voor vele feestdagen.

Op YouTube kwam ik het filmpje onderaan dit artikel tegen. Het leek me leuk om samen met de kinderen te maken. In het filmpje is de dame in kwestie wel een behoorlijke tijd kwijt met het scheerschuim in model brengen, maar dat is nergens voor nodig.

verven-met-scheerschuim

Zoals je wellicht kunt zien op de foto heb ik een dun laagje schuim op een stuk aluminiumfolie gespoten. Dit heb ik een beetje verdeeld met een plamuurmes, maar je kunt ook een liniaal pakken zoals in het filmpje gebruikt wordt. Het gaat erom dat je het een beetje recht kunt trekken.

Scheerschuim-schilderen

Vervolgens heb ik met voedingskleurstof enkele druppels in het schuim laten vallen. De kleurstof heb ik bij de xenos gekocht en is inmiddels over datum. Niet meer geschikt om te verwerken in voedsel, maar nog prima voor dit soort activiteiten.

kleurstoffen

Met een prikkertje heb ik voorzichtig lijntjes getrokken zodat je een marble-effect krijgt. De kinderen heb ik in de tussentijd van een wit A-viertje een figuur laten knippen. Rondom Vaderdag en Moederdag kun je dit natuurlijk in hartvorm knippen, met Pasen in de vorm van een ei en met kerst in de vorm van een kerstboom. Geef het je eigen draai.

budget-knutselen

Het papier druk je vervolgens voorzichtig in het scheerschuim. Je hoeft niet heel hard te drukken. Het scheerschuim schraap je van het papier af met de liniaal of het plamuurmes, net wat je hebt. Je zult zien dat er een mooi, kleurrijk geheel achterblijft op je papier. Dit hoef je verder alleen maar te laten drogen.

Knutsel jij wel eens met scheerschuim?

 

Eén antwoord op “Knutselen met scheerschuim”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *